Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Kramarić

Kramarić: Zabit ću više od velikog Šukera!

Andrej Kramarić
Marko Prpić/Pixsell
25.09.2009.
u 16:55

Intervju s Dinamovom zvijezdom Andrejem Kramarićem (18) otvorili smo kvizom: nabrojite najveće plave devetke svih vremena.

- Čitao sam o njima: Jerković, Šuker i... još jedan. Zambata? - pita se simpatični zagrebački srednjoškolac, učenik 15. gimnazije, MIOC.

Posljednji velikan bio je Šuker. U dvije sezone u Maksimiru zabio je 34 gola. Vi ćete ga nadmašiti?

- Želio bih, ta mi se brojka čini dostižnom. Jer sigurno ću u Dinamu ostati dulje od dvije godine.

Još sam impresioniran
Koji ste si cilj postavili ove sezone?

- Zadao sam si broj golova, ali zadržat ću to za sebe. Ne bih si htio stvarati dodatni pritisak. Do sada sam zabio četiri, a trebao sam više.

Zamjerate si da radite previše promašaja?

- U nekim situacijama mogao sam bolje reagirati. Možda je razlog umor, jer dosta se potrošim za vrijeme utakmice pa mi ponestane koncentracije. A ima tu i malo treme. Znate, novi sam u momčadi, još sam mlad i možda sam još impresioniran svime što mi se događa.

Koji je najveći igrač kojega ste uživo gledali u Maksimiru?

- Luka Modrić.

Najdraža utakmica u kojoj ste bili skupljač lopti?

- Eduardova posljednja u Maksimiru, kada je zabio hat-trick Hajduku.

Kako ste postali vlasnik plavoga devet?

- Priželjkivao sam taj dres, jer sam u njemu igrao u mlađim kategorijama. A onda me gospodin Zdravko Mamić šokirao poklonivši mi devetku. To je posebna čast!

Je li vam neugodno kada Mamić uleti u svlačionicu i očita vam lekciju?

- Nimalo. Ja Mamića pozorno slušam i upijam svaku njegovu riječ. Svaka opaska, upozorenje, savjet dobro dođe. I iz toga se može ponešto naučiti.

Sviđa vam se Jurčićev stil vođenja utakmice?

- Ne smeta mi. Čujem ja njega kada podvikne, a i kada mi se se ne obraća, ja ga tražim pogledom. Želim da me netko korigira u igri.

Tata vam je najveći kritičar?

- Tata je najveća potpora u životu! Razumije nogomet, pomaže mi od malih nogu, pa i dan danas puno utječe na mene. Puno razgovaramo, često mi poslije utakmice na papiru doma crta što sam i kako trebao reagirati.

Imam prijatelje u Hajduku
San vam je zabiti Hajduku na Poljudu?

- Ne, premda bi i to bilo slatko. Moj cilj je s Dinamom napraviti rezultat u Europi, nešto po čemu će nas pamtiti. Inače, u Hajduku imam puno prijatelja, Tičinovića, Vukušića..., i poštujem taj klub kao velikoga suparnika.

Najsretniji dan u životu?

- Kada sam imao šest godina, tata je došao ranije po mene u vrtić i odveo me na trening u Dinamo.

Najtužniji?

- Kada sam sa selekcijom U-17 izgubio 0:1 u Makarskoj od Švicaraca u kvalifikacijama za EP. Gol je pao u sudačkoj nadoknadi, a zabio nam je njihov golman! Tako smo ostali bez Europskog prvenstva. Svi smo plakali...

Najbrži ste igrač Dinama?

- Ne, tu je Etto nedodirljiv - zaključio je Kramarić.

Ivano Balić, CR7 i Lionel Messi
Koje sportove još pratite, kojim se sportašima divite?

– Od naših mi je najdraži Ivano Balić, od inozemnih Cristiano Ronaldo i Messi.

Skupljate li dresove?

– Jednom sam na dar dobio Realov dres Van Nistelrooija, imam i Barcin dres bez imena te Sevillin, koji sam dobio kao najbolji igrač jednoga turnira.

Koju ste zadnju knjigu pročitali?

– "Otac Goriot", za lektiru, dosta davno. Priznajem da baš ne čitam puno.

Omiljeni hobi?

– Ribičija! Kada sam imao više vremena, često sam išao u Zagorje na pecanje. Znao sam se predivno zabaviti i opustiti s društvom.

Nikad nisam bio pijan, išao bih na Halidov koncert
Kakvu glazbu slušate?

– Uglavnom domaću i house.

Biste li išli na koncert Halida Bešlića?

– Mnogi moji prijatelji nabavili su ulaznice. Halid je popularan i priznajem da mi se njegove pjesme sviđaju jer imaju dušu. Kad bih mogao, volio bih otići na taj koncert.

Idete li u kladionicu?

– Kasino ili kladionica, posve mi je svejedno, uopće me ne zanimaju. Kladio sam se dva puta, na nagovor prijatelja, izgubio, i to je bilo sve. Nikad više!

Jeste li ikada popušili cigaretu?

– Nisam, nikada.

Popijete li pivo kad ste s društvom vani?

– Nikada se u životu nisam napio. Alkohol mi ne paše, pijem samo sokove – kaže Andrej Kramarić.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
donyvegy
08:51 26.09.2009.

Čovjeka veseli da Dinamo nakon Kranjčara i Cerina ima fora \"iz kvarta\". A koliko ih je moglo biti da maksimirski kvazistručnjaci nisu pare trošili na Carlose, Sammmire, Slepičke, Koche, Papke i ostale; Bogu za plakati ... Osim toga, da jee Talibandić više ulagao u lokalne juniurske i kadetske ekipe, a ne u Dinamo (tobožnji vrhunski sport) danas bi više naših klinaca šprintalo, ako nigdje onda HNL-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije