Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Krajan: Ako Čilić ne bude spreman, zamijenit će ga Delić

Davis Cup
Vecernji.hr
10.09.2014.
u 15:49

- Marin nakon osvajanja US Opena neće ni ići kući, nego će najprije doći ovamo, to je velika stvar. A velika je stvar i za igrače da će uz sebe ovdje imati osvajača Grand Slam turnira - rekao je Krajan.

Početak susreta između Nizozemske i Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa sve je bliže. Ostala su još dva dana, no hrvatski sastav u Amsterdamu, i dalje nije kompletiran, pa je uobičajena konferencija za novinare uoči izvlačenja održana bez Marina Čilića. Prvi hrvatski reket i od ponedjeljka ponovno deveti tenisač svijeta te aktualni pobjednik US Opena, u Amsterdamu se očekuje u srijedu poslijepodne. To znači da će biti sa suigračima u četvrtak na izvlačenju, koje je u gradskoj vijećnici zakazano za 12 sati.

- Ekipa koja je ovdje radi odlično i vrlo sam zadovoljan ovime što sam dosad vidio. Marin nakon osvajanja US Opena neće ni ići kući, nego će najprije doći ovamo, to je velika stvar. A velika je stvar i za igrače da će uz sebe ovdje imati osvajača Grand Slam turnira - rekao je Krajan, koji je izrešetan pitanjima nizozemskih novinara.

Je li postojala mogućnost da Marin Čilić ni ne dođe u Amsterdam?

- Ne! Ni kad je ušao u samu završnicu US Opena nije o tome pomišljao. A zna se da mu nije lako. Evo, Novak Đoković ipak nije otišao u Indiju. To je veliki napor, no Marin će svejedno pokušati pomoći našoj reprezentaciji u ovom važnom susretu.

Pozvan Delić

Pored vas sjedi lanjski juniorski pobjednik US Opena, za nekoliko sati priključit će vam se osvajač profesionalnog US Opena. Što to ima u Hrvatskoj da su tenisači tako dobri?

- Talentirani smo za tenis, no tu je uloženo i mnogo rada.

Što mislite o Borni Ćoriću?

- Pokazao je da je veliki potencijal, ali stalno napreduje. Ja ga vidim svakih nekoliko mjeseci u Davis Cupu i uvijek ima nešto novo u igri. Zadat će nizozemskim tenisačima dosta problema.

Hoće li Marin Čilić igrati u petak?

- Sve je moguće. S njegove strane želja nije upitna, dvojbeno je samo hoće li biti spreman. Zato sam i pozvao petog igrača za trening, Matu Delića, koji je ovdje s nama od ponedjeljka. Mate je na treninzima opravdao moj poziv i nameće se kao igrač za pojedinačni meč. Tijekom godine je već imao jako dobrih rezultata na zemlji i to mu govori u prilog. Ako Marin ne bude u stanju igrati Mate je jako dobra zamjena i protiv koga god bi igrao prvog dana imao bi dobru šansu za pobjedu.

Marin je u New Yorku pokazao da je sve moguće, ima samopouzdanja…

- Ako kaže da je spreman, onda će i igrati. Kad dođe razgovarat ćemo, bitno je kako se osjeća, koliko je umoran…

Kakve su vaše šanse za pobjedu u ovom susretu?

- Uza sve ovo, jednake kao i šanse nizozemske reprezentacije. Mislim da smo na 50-50.

Gledao Davis Cup na televiziji

Borna Ćorić je u reprezentaciji debitirao prije točno godinu dana protiv Velike Britanije, proljetos je u Varšavi svladao Jerzyja Janowicza, a sada je opet u sastavu. upitan koliko mu znači igranje u reprezentaciji odgovorio je:

- Još prije tri godine Davis Cup sam gledao samo na televiziji, a danas sam već stalni član momčadi. To mi puno znači.

Očekuje se da će nizozemski tenisači imati veliku podršku iz gledališta. Na pitanje koliko će to biti problem odgovorio je Marin Draganja:

- Meni nimalo. Volim kad je publika uključena u meč, tada je još zabavnije igrati. Nemam problema s tim, dapače, volim igrati u ovakvom okruženju.

>> Željko Krajan će "slučaj Mate Pavića" objasniti u petak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije