Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT MANCINI:

Kovačić je premlad, teško mu je shvatiti neke taktičke zamisli

Soccer - UEFA Europa League - Round of 16 - Second Leg - Inter Milan v Tottenham Hotspur - Stadio Giuseppe MeazzaInter Milan's Mateo Kovacic (left) and Tottenham Hotspur's Mousa Dembele battle for the ballNick Potts Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
22.02.2015.
u 19:42

- Nisam još odlučio koji će igrači početi, ali Mateo je među nositeljima naše igre kao i Hernandes i ostali - rekao je Mancini.

Inter gostuje kod Cagliarija u 24. kolu Serie A i važna je to utakmica za nerazzurre koji će tražiti treću uzastopnu pobjedu u ligi te tako potvrditi da su u dobroj formi. No pitanje koje se postavlja jest vezano uz (ne)igranje Matea Kovačića.

- Nisam još odlučio koji će igrači početi, ali Mateo je među nositeljima naše igre kao i Hernandes i ostali. Oni  su svi odlični igrači, pravi profesionalci i dobit će priliku. Uvijek će biti promjena jer imamo dosta utakmica. On mora još napredovati, ali jednog dana on će biti temelj Intera, on je budućnost kluba. Teško je njemu kao 20-godišnjaku shvatiti neke taktičke zamisli, ali ima neke druge prednosti - rekao je Mancini i osvrnuo se na njegovog glavnog konkurenta:

- Shaqiri je sve bolji, ima iskustvo igranja u velikom klubu kao što je Bayern. Kao playmaker je dobar i može igrati s Kovačićem i Hernanesom. Imam momčad s najmanje 18 dobrih igrača.

>> Mateo Kovačić je talentiran, ima što treba da bi postao svjetska klasa

Komentara 4

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
20:36 22.02.2015.

Budimo realni Kovačić nezna igrati defanzivu, iskazuje isključivo napadački karakter i kao takvog ga treba koristiti. U reprezentaciji se to vidjelo na najmanje 4,5 utakmica (Belgija, Brazil, Škotska, Švicarska, Island) Bočni odnosno krilni vezni igrači lakše mogu u ovoj fazi karijere priučiti se defanzivi uz igranje uz aut-crtu dok je za centralne veznjake to malo ipak problematično jer se radi o 360 stupnjeva kretanja. Brozović ima kvalitetnu igru u oba smjera što daje stabilnost ekipi ali nema toliko dobru organizaciju napada kao Mateo. Ako ga ne bude koristio Mancini ima jedan klub i trener koji obožavaju igrače kao Mateo a to je svima nam poznati londonski Arsenal.

Avatar Idler 3
Idler 3
20:06 22.02.2015.

Ne kuži taktičke zamisli ??? Eventualno ne reagira dovoljno brzo....il ga hoće ostavit na klupi ?!

SP
splitskodite1976
21:01 22.02.2015.

Nije Kovačić problem!Realizacija je slaba.Maknite Palacia,Milita i Icardia i podolskog i dovedite jednog egzekutora.Inter ima 6 veznjaka i slab napad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije