Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ZA ZLATNU LOPTU

Kovač smatra da je najbolji igrač bio Philipp Lahm. Slažete li se?

Niko Kovač
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
13.01.2015.
u 16:10

Uz Kovača ga je još samo 11 stručnjaka (kapetani, izbornici i novinari) izabralo kao najboljega. Većina njih dolazi iz egzotičnih zemalja

Moramo priznati da nas je iznenadio izbor Nike Kovača za Zlatnu loptu (Lahm, Neuer, Schweinsteiger), a još više to što je za najboljeg igrača protekle godine izabrao Philippa Lahma. Budući da je Kovač sva tri glasa dao njemačkim igračima (izabrao je iste nogometaše kao i Joachim Low, samo drukčiji poredak), jasno je da je na njega najviše utjecao trijumf Elfa na Svjetskom prvenstvu.

Lahm je u Brazilu odigrao svih sedam utakmica na putu do zlata. U prva četiri susreta igrao je na mjestu zadnjeg veznog, a protiv Francuske, Brazila i Argentine igrao je beka, poziciju koja mu je najprirodnija.

Možda je Kovač impresioniran polivalentnošću vođe Bayerna i bivšeg kapetana Njemačke koji se nakon SP-a oprostio od Elfa. Zanimljivo da je Lahm je za njemačku reprezentaciju debitirao 2004. u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske u Splitu kada je igrao i Niko Kovač.

Lahm je vodio Bayern do dvostruke krune, no je li to dovoljno da ga se proglasi najboljim igračem svijeta? Uz Kovača ga je još samo 11 stručnjaka (kapetani, izbornici i novinari) izabralo kao najboljega. Većina njih dolazi iz egzotičnih zemalja.

Za najboljega igrača većinom glasova na kraju je izabran Cristiano Ronaldo. Portugalac je lani osvojio i Zlatnu kopačku, prosječno zabijao više od gola po utakmici, odveo Real do Decime i pritom srušio brojne rekorde, no Kovač smatra da nije među tri najbolja igrača svijeta.

Zanimljivo je pratiti rezultate izbora. Primjerice, najveći rivali Ronaldo i Messi nisu jedan drugome dali glas kako ne bi ojačali konkurenta u utrci. Portugalac je dao izabrao klupske suigrače Ramosa, Balea i Benzemu, a Argentinac Di Mariju, Iniestu i Mascherana. I brojni drugi nogometaši i izbornici glasovali su lokalpatriotski i svojim igračima davali glasove. Postavlja se pitanje je li to onda objektivan izbor?

Tko je sve dao pet bodova Philippu Lahmu:

kapetan Angole Amaral Felisberto

kapetan Armenije Roman Berezovskij

kapetan Bruneja Mohamed Khairul Shame Bin Suhaimi

kapetan Estonije Ragnar Klava

kapetan Madagaskara Michael Rabeson

kapetan Meksika Andrés Guardado

kapetan Sudana Mahgoub Abdalla Almoez

izbornik Alžira Christian Gourcuff

izbornik Hrvatske Niko Kovač

izbornik Sudana Mohamed Abdallah

malezijski novinar Rizal Hashim

južnoafrički novinar Mark Gleeson

>> Ronaldo osvojio Zlatnu loptu i glasno uzviknuo... Evo kako se sprdaju s njime zbog toga

Komentara 8

Avatar rajetin
rajetin
16:52 13.01.2015.

Ne! Kao što svi znamo, bez konkurencije je najbolji Tonći Kukoč. Čak ni Marko Livaja mu nije ravan. Na treće mjesto stavio bih Dejana Lovrena.

LA
LacoLaco
16:47 13.01.2015.

Lahm je dobar i koristan igrac, ali ne spada u vrh s ovim igracima. Niko je malo previse "Deutschland, Deutschland uebr alles".

Avatar Bakunin
Bakunin
19:00 13.01.2015.

Ma dajte molim vas pa gdje je tu neki Slovenac!Ili je kod njih ukinut i nogomet!?Hihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije