Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMAŽE ISKUSTVOM

Kovač savjetuje Kramariću: Idi ondje gdje ćeš igrati, a ne najviše zaraditi!

Niko Kovač
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
09.12.2014.
u 18:06

– Biti u velikom klubu znači više jačih konkurenata, a za svakog mladog igrača, pogotovo kad izađe iz svog društva, okružja, u nepoznat svijet, važno je da igra i ima samopouzdanje – rekao je Kovač.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač u ekskluzivnom je intervjuu za Goal.com proanalizirao stanje svojih igrača pred kraj prve pune izborničke godine.

Pitaju li vas igrači za savjet? Primjerice, je li vas Kramarić pitao za mišljenje treba li otići sada ili na ljeto?

"Jučer sam bio u Rijeci i razgovarao s njim i njegovim ocem... Uvijek im govorim da kad god nešto treba, i izvan nogometa, tu sam, mogu im pomoći mišljenjem ili iskustvom."

I, zovu li?

"Sigurno, pogotovo oni mlađi, koji su tek izašli iz Hrvatske ili su na putu u inozemstvo. Oni trebaju više savjeta od starijih i uvijek komuniciramo."

Što je vaš savjet Kramariću?

"Ne samo njemu nego općenito mladim igračima moj je savjet da kad odlaze u jače lige, neka si nađu klub gdje će…, ne možeš reći sto posto igrati, ali gdje je veća vjerojatnost da će igrati. Jer biti u velikom klubu znači više jačih konkurenata, a za svakog mladog igrača, pogotovo kad izađe iz svog društva, okružja, u nepoznat svijet, važno je da igra i ima samopouzdanje. Kad odeš van, najgore je što nemaš društvo, prijatelje, roditelje, ne znaš jezik, i još onda ako na terenu ne krene, to je vrlo teško. Zato bih volio da ti momci u prvom planu gledaju minutažu, a u drugom zaradu. Zna se da svi idu van zaraditi, ali to ne smije biti u prvom planu. Ima mnogo primjera kada su igrači otišli u klubove u kojima ne igraju, pa nestanu za godinu-dvije i nitko više ne čuje za njih. Imamo mi zvijezde u velikim klubovima, ali 'ajmo povući crtu koliko je igrača izašlo ih Hrvatske i koliko ih je uspjelo. Siguran sam da je više onih koji nisu uspjeli. Tako da je bolje izabrati klub u kojem će imati veće šanse igrati, a kroz igru će doći do željenog, još boljeg kluba i zarade."

>> Što je izbornik rekao o odnosu s Davorom Šukeru pročitajte na Goal.com

>> Niko Kovač je kao Slaven Bilić, ali još nema pobjedu nad velikim suparnikom

>> Šuker: Nisu igrali najbolji pa smo izgubili dio zarade

Komentara 5

RO
RollingStoneHr
18:16 09.12.2014.

Dugo nisam cuo ovako mudar i pametan savjet....

Avatar Joseph84J
Joseph84J
18:17 09.12.2014.

pamatno zbori izbornik :)

SV
sven222
19:25 09.12.2014.

pa onda je najsigurnije da ostane u Rijeci...ma tko ganja zaradu ??!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije