Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ivek avanturist

Kostelić: Idem gumenjakom na Maltu

Ivica Kostelić
Dražen Brajdić/Večernji list
13.04.2010.
u 11:27

Najveći dio godišnjeg odmora Ivica Kostelić provest će na gumenjaku. Bit će to dosad najveća avantura.

– Imam na raspolaganju tri tjedna da stignem do La Vallette, odnosno do Malte i natrag. Odakle ćemo moj slovenski prijatelj Jaka Medja i ja krenuti, ovisit će o tome gdje ćemo iznajmiti čamac. Uglavnom, dvije su rute. Jedna je prema Albaniji, Krfu i kroz Otrantska vrata, a druga preko Jadrana pa uz talijansku obalu – objašnjava Ivica.

Nije li to sve previše opasno? Ivica se lani vozio između Rijeke i Mljeta, što je bilo 550 km, dok je razdaljina koju sada želi svladati jednom rutom (preko Krfa) 1200 kilometara, a uz talijansku obalu 1000 kilometara.

– Treba biti oprezan, slušati vremensku prognozu i ići na otvoreno more samo kada je mirno.

Ivica kaže da avanturistička krvna zrnca ima u sebi oduvijek. Uostalom, njegov je otac svojedobno u gumenjaku prešao 2000 kilometara vozeći se iz Francuske, uz talijansku obalu, do hrvatske obale. No, Ivica želi nadmašiti oca, ima on i većih planova od vožnje gumenjakom po Sredozemnome moru.

– Želio bih, ako Bog da, pješačiti do Južnog ili Sjevernog pola. Svejedno. To me zaista privlači – kazao je Ivica.

Kostelića smo, što je rijetkost, vidjeli u elegantnu odijelu s kravatom.

– Ne bih mogao svaki dan biti u odijelu. Draža mi je sportska oprema – kazao je Ivica.

Ključne riječi

Komentara 1

PO
pospana
20:33 13.04.2010.

Ivica, do juznog pola je zaista pretesko, ali sjeverni je uz malo pripreme potpuno izvodljiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije