Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP košarkašica u Poljskoj

Košem Mandir dvije sekunde prije kraja Hrvatice svladale Grčku

sandra mandir
Hrvoje Jelavić/Pixsell
19.06.2011.
u 17:56

Hrvatske košarkašice uspjele su se vratiti u život nakon teškog poraza od Francuske na otvaranju Europskog prvenstva u Poljskoj

U drugom kolu skupine D izabranice Stipe Bralića pobijedile su Grčku 65:63. Junakinja utakmice bila je Sandra Mandir sa 19 koševa, pet skokova i pet asistencija, a zabila je i pobjednički koš dvije sekunde prije kraja. Ana Lelas dodala je 15, a Jelena Ivezić 11 koševa.

Kod Grkinja Kaltsidou i Kalentzou zabile su 14 koševa.

Naše su igračice odlično otvorile utakmice, povele 12-0, a na kraju prve četvrtine bilo je 26-16. Baš kao što je zatvorila utakmicu, tako je Mandir zaključila i poluvrijeme. Tricom dvije sekunde prije kraja dovela je Hrvatsku na +13 (42-29).

Do pada je došlo u zadnjih 10 minuta, pa su grčke košarkašice šest minuta prije kraja i vodile jedan razlike (55-56) da bi u napetoj završnici opet zablistala Mandir.

- Sretan sam što smo samo 15 sati nakon teškog poraza od Francuske odigrali puno bolje. Prvo poluvrijeme smo bili odlični protiv iskusne grčke momčadi, a u drugom dijelu smo pali jer je većina naših ključnih igračica bila u problemima s osobnim pogreškama - istaknuo je izbornik Stipe Bralić.

- Kao jedna od najiskusnijih navikla sam pucati odlučujuće šuteve. Nisam iznenađena što sam pogodila jer nam je tijekom utakmice raslo samopouzdanje i znala sam da to mogu. Ovo je velika pobjeda za nas nakon poraza od Francuske. Igrali smo dobro i zaslužili slaviti - istaknula je Sandra Mandir.

Tom pobjedom vratili smo se u igru za drugi krug. Štoviše, ako u ponedjeljak pobijedimo Letoniju (15 sati), u drugi krug ćemo prenijeti dva boda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije