Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOS SEIRAGAKIS

Košarkaški trener koji je osuđen na 400 godina zatvora pušten na slobodu. Javnost je uznemirena

Screenshot youtube / slirintz
05.04.2023.
u 11:40

Krajem travnja 2020. godine Seiragakis je prvi put pušten na uvjetnu slobodu što je tada šokiralo javnost, ali je vrlo brzo zbog kršenja strogih pravila vraćen u zatvor

Grčka javnost poprilično je uznemirena i ogorčena činjenicom da je monstrum i nekadašnji košarkaški trener Nikos Seiragakis uvjetno pušten na slobodu nakon što je 2011. godine dobio presudu prema kojoj je osuđen na 401 godinu zatvora. Zbog pedofilije i zlostavljanja 36-oro djece svi su očekivali kako će smrt dočekati iza rešetaka, no grčko pravosuđe napravilo je opasni presedan i dozvolilo mu izlazak iz zatvora.

Krajem travnja 2020. godine Seiragakis je prvi put pušten na uvjetnu slobodu što je tada šokiralo javnost, ali je vrlo brzo zbog kršenja strogih pravila vraćen u zatvor. Tada je živio na području Soluna, a prema informacijama tamošnjih medija, nakon ponovnog zatvaranja neko je vrijeme proveo u kaznionici Grevena, a potom je prebačen u Tripoli.

Njegovo suđenje u prvom i u drugom postupku održano je na Žalbenom sudu u Pireju, iz razloga zaštite maloljetnika koji su bili njegove žrtve.

- Nikos Seiragakis je velika prijetnja društvu - izjavio je predsjednik Odvjetničke komore Rethymnona, Vangelis Moundrianakis, u razgovoru za CRETE TV News Bulletin. I ovog puta Seiragakis će morati poštovati neka pravila, a jedan od uvjeta puštanja je obavezno psihijatrijsko liječenje.

Dakle, ne smije boraviti ili posjećivati Kretu, mora se javljati dva puta mjesečno u policijskoj stanicu. Mora boraviti u određenom području Atike i ne smije se družiti s maloljetnicima bez pratnje ili pristanka onih koji imaju skrbništvo.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije