Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularizirali košarku

Košarka za grad heroj: Cedevita i Alkar u Vukovaru su pripremili spektakl

Cedevita - Alkar u Vukovaru
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/4
15.05.2014.
u 12:10

– Hvala Vukovaru na domaćinstvu. Prelijepo smo primljeni, a odužili smo im se kvalitetnom utakmicom – rekao je Repeša

Danima se u Vukovaru razgovaralo samo o utakmici Cedevite i Alkara s kojom se poslije gotovo četvrt stoljeća u Vukovar vratila vrhunska košarka, a samo kiša i loše vrijeme spriječili su da sportska dvorana bude puna. Igrači obiju momčadi posjetili su Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata i upoznali se sa stradanjima Vukovara i njegovih građana u ratu.

– Posjet Vukovaru za sve je nas jedno predivno iskustvo. Ovo je bio svojevrstan team building koji nas je sve osnažio i povezao – riječi su trenera Alkara Damira Milačića koje najbolje govore o značaju posjete Vukovaru.

Utakmicom i domaćinstvom bio je zadovoljan i trener Cedevite i izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša.

Dvorana iz 1979. godine

– Hvala Vukovaru na domaćinstvu. Prelijepo smo primljeni, a odužili smo im se kvalitetnom utakmicom – rekao je Repeša.

Utakmica je odigrana u dvorani koja je sagrađena još 1979. godine kada je u njoj odigran i finale kupa bivše države između Cibone i Bosne. Do Domovinskog rata u Vukovaru se igrala veoma dobra košarka jer je Borovo, koji je bio suorganizator ovoga događaja, igrao u 1B košarkaškoj ligi bivše države. O tradiciji košarke u gradu heroju govori i to da se sportska dvorana nalazi na Trgu Dražena Petrovića. Gledatelje je u dvorani dočekao niz iznenađenja. Zbog potreba organizacije u Vukovar su dopremljena dva kamiona s najrazličitijim pomagalima, sredstvima, ozvučenjem... Mališanima su dijeljene majice, vrećice cedevite, grickalice... Za dobro raspoloženje brinule su se klupske cheerleadersice čiji je svaki nastup popraćen burnim pljeskom.

Ne smije se zaboraviti ni 15-ak navijača Alkara koji su doputovali iz Sinja i cijelu utakmicu, u kojoj pobjednik ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje, pjevali i navijali za svoj klub. Više od tisuću gledatelja pljeskom je pozdravljalo svaki koš i svaki uspješan potez. Uz već poznata košarkaška imena poput Baždarića, Sutona, Delaša, Bilana ili Smitha Vukovarci su imali prilike vidjeti i velike nade hrvatske košarke.

Bobanov koš s centra

Gledatelje je oduševio mladi Lovro Mazalin svojom brzinom, skokom i preciznošću. U nešto više od 24 minute zabilježio je 17 koševa te po tri asistencije i skoka i jednu blokadu. Ipak, potez utakmice u zadnjoj sekundi napravio je igrač Alkara Josip Boban. On je nakon zadnjeg neuspješnog napada Cedevite tri sekunde prije kraja utakmice primio loptu iz ubacivanja i zatim s centra pogodio koš za konačan rezultat. Bila su to njegova i jedina tri poena na utakmici. Nakon utakmice igrači su se ponovno vratili u unutrašnjost dvorane koja i 23 godine nakon rata nije potpuno obnovljena. U njenoj unutrašnjosti i dalje su vidljivi tragovi paleži i čađe što također govori o kvaliteti obnove i brizi za Vukovar i njegov sport i sportaše.

>> Praznik košarke u Vukovaru, briljirao Mazalin; trener Hawksa u Šibeniku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije