Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARVODIĆ I MUSTEDANAGIĆ

Komentar stručnjaka: Nedopustivo je ono što je igrač Hajduka napravio u derbiju

Hajduk
Milan SabicPIXSELL
21.10.2022.
u 23:02

- Elez je nonšalantno, s pola snage ušao u duel s Baturinom, koji je bio uporan i uzeo loptu, a u nastavku te akcije dogodio se jedanaesterac. U derbiju ne možeš tako olako pristupiti duelu – rekao je Mustedanagić.

Dvojica naših sugovornika, bivši nogometaši Hajduka i Dinama, Zoran Varvodić (58) i Džemal Mustedanagić (67), suglasili su se: završnih 1:1 najrealniji je ishod splitskoga derbija.

- Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu, stvorio neke šanse, postigao pogodak. Dinamo je bio bolji u drugom dijelu, a učinak mu je bio identičan kao Hajdukovom u prvom – kazao nam je Varvodić, pa nastavio:

>> Snimka za naježiti se: Brutalna koreografija Torcide, cijeli Poljud pjeva 'Dalmacijoooo'

Sretno protiv Milana

- Naravno da mi je kao hajdukovcu žao što Hajduk nije uspio pobijediti, no isto tako sam realan i objektivan i moram reći kako je Dinamo u ovom trenutku zasluženo ispred bijelih. U čemu je razlika između njih? Osnovna je u – širini igračkoga rostera. Hajduk je ove sezone složio super momčad, međutim, Hajduk nose 12-orica, 13-orica igrača, te kada netko od njih izostane, to se i te kako osjeti. Ne u ovoj utakmici, nego u nekima ranijim. Kada Hajduk napravi zamjene i uvede svježe igrače s klupe, onda pomak u Hajdukovoj igri nije tako značajan. A kada Dinamo mijenja, onda se ipak vide poboljšanja.

Slavni Hajdukov vratar smatra kako je Dinamova prednost od osam bodova ogroman kapital u ovom trenutku sezone.

- Dinamo je ozbiljna, iskusna momčad, ništa šta ona radi nije bez veze. Ja mu iskreno želim sreću protiv Milana u Ligi prvaka, a Hajduku da ostane uporan u toj utrci za prvim mjestom. Objektivno, Dinamo će to teško prokockati, ali Hajduk ne smije gubiti nadu, ne smije ga pokolebati ovaj remi. Sezona je duga, može tu biti još svega, neočekivanih kikseva, i možda se Hajduku i otvori šansa – ističe Varvodić,

Kako ste kao bivši vratar zadovoljni debijem u derbiju 21-godišnjaka na vratima Hajduka Karla Sentića?

- Sentić nije imao puno posla u derbiju, obranio je jedan-dva udarca, i to nije učinak kojim bi se vrednovala njegova kvaliteta. Nisam od onih koji padaju u euforiju oko nekog igrača nakon jedne-dvije utakmice, pa gromoglasno najavljuju transfere od 10-15 milijuna eura, a onda se ispostavi nešto sasvim drugačije. Sentić je mlad, perspektivan vratar, a ocjenu njegove kvalitete moći ću dati tek ako bude branio u kontinuitetu – dodao je Varvodić.

Zadržali plus 8

Dinamova legenda Džemal Mustedanagić vrlo jednostavno je rezimirao derbi, ponovivši Varvodićeve riječi: Hajduku je pripalo prvo, Dinamu drugo poluvrijeme.

- Kao dinamovac zadovoljan sam ishodom 1:1. Derbi nije kvalitetom nogometa bio na visokoj razini, a vjerujem kako u Dinamu nemaju razloga biti nezadovoljni. Zadržali su prednost od osam bodova ispred Hajduka, nije im se dogodilo ništa loše i mogu se u miru, bez stresa pripremati za utakmicu s Milanom – kazao je Mustedanagić.

Ključnim trenutkom utakmice označio je situaciju koja je prethodila kaznenom udarcu za Dinamo.

- Elez je nonšalantno, s pola snage ušao u duel s Baturinom, koji je bio uporan i uzeo loptu, a u nastavku te akcije dogodio se jedanaesterac. U derbiju ne možeš tako olako pristupiti duelu – zaključio je Mustedanagić.

Standings provided by Sofascore

Komentara 22

CO
Costacurta
06:24 22.10.2022.

Rukama je zagrlio Petkovića koji je krenuo prema lopti, to nikad nije pogrešno svirati kao penal. Mogao je svirati još jedan, kada je kod jednog nabacaja netko plavog igrača grčko rimskim stilom ugurao u gol i stativu.

Avatar Mario1000
Mario1000
08:02 22.10.2022.

Čisti penal i suđenje na nivou,samo stosu Hajdukovci naučili da svaku utakmicu sudi zanjh penal ,i kmecanje

Avatar lajavopseto
lajavopseto
10:59 22.10.2022.

Budući da je prvo mjesto sasvim zasluženo već poznato Hajduk se treba fokusirati da mu ne izmakne drugo mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije