Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Kokice čekaju Dream team, Plinari na Motor

Podravka
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
14.10.2018.
u 15:58

Ekipa iz Koprivnice dočekuje četverostruke pobjednice Lige prvakinja, ulaznice su odmah bile rasprodane...

Rukometaši PPD Zagreba i rukometašice Podravka Vegete danas nastavljaju s igranjem u skupinama Lige prvaka i prvakinja. Zagrebaši će u drugo uzastopno gostovanje, u Zaporožje, na susret protiv Motora. U Skjernu su “plinari” osvojili bod, u Zaporožju će pokušati osvojiti oba. Ukrajinski prvak u prve četiri utakmice nije osvojio ni bod.

Strpljenje u napadu je ključ

– To što su izgubili sve četiri utakmice nije pravo mjerilo. Oni su bolja momčad nego što pokazuju njihovi rezultati. Za nas će to biti teška utakmica jer će oni igrati pod pritiskom da moraju pobijediti. Morat ćemo igrati jako dobro u obrani, morat ćemo biti strpljivi u napadu – istaknuo je Lino Červar, trener “plinara”.

Zanimljivo je da je Motor drugi klub, nakon Celja, koji je promijenio trenera na početku sezone.

– Sigurno je da će promjena trenera donijeti mobilizaciju cijele momčadi i treba očekivati još bolji Motor nego u prijašnjim utakmicama. Uostalom vidjeli ste kako je promjena trenera u Celju djelovala na momčad koja je odmah pobijedila Flensburg – istaknuo je Červar.

Koprivničankama u goste dolazi četverostruki pobjednik Lige prvakinja, mađarski Gyõr (dvorana Fran Galović, 18.45 sati). Ulaznica nema, sve su razgrabljene doslovce u pet minuta.

– Znamo tko dolazi i teško je uopće predstaviti ovu ekipu. Od ukupno deset top igračica svijeta osam ih igra u Győriju, to je dream team i mi smo realni u tome. Kod nas se ništa ne mijenja od prvog dana, nema euforije, znamo svoj cilj i moramo odigrati najbolje dosad – rekao je Zlatko Saračević, trener Podravke.

Bit će ovo četvrto gostovanje Gyõra u Koprivnici. Prethodna tri puta mađarski klub slavio je uvjerljivo. Dvaput je bilo plus sedam i jednom plus 11 za mađarske prvakinje.

– Kad smo se skupili prvog dana znali smo da nas čeka težak put do onoga što smo postavili kao cilj. Jedan dio je ostvaren i mi se nećemo bojati nikoga i ničega, a uvjerena sam da imamo što pokazati. Svjesni smo da su oni vrhunska ekipa, ali i mi imamo kvaliteta i možemo se nositi s njima cijelu utakmicu i uživati u njoj – rekla je srpska vratarka Jovana Risović koja jako dobro poznaje Gyõr s obzirom na to da je prošle sezone branila u mađarskoj ligi za Kecskemet.

Rezultati se već vide

Miranda Tatari Šimunović igrala je nekoć protiv Györa.

– Ne treba puno govoriti o Győri Audi ETO KC mislim da je dovoljno reći da su četiri puta osvojile Ligu prvakinja, nekoliko puta u finalu. Što se tiče nas mi smo utakmicom s Thüringerom poslali poziv javnosti, a rezultati se već sada vide jer su ulaznice planule – istaknula je sportska direktorica kluba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije