Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAZI, DESETKA!

Kockasti, ono s Panamom bila je dječja igra, u igri s vama bit ćemo još opasniji!

Neymar
Foto: ALEX SILVA/DPA/PIXSELL
05.06.2014.
u 08:15

Neymar je preuzeo svu odgovornost, u 47 utakmica zabio je 30 golova. A tek kreće...

Kakav je gušt bio s trosjeda gledati kako su anonimci iz Paname radili "bedake" od žuto-plavih, sakrili im loptu i na njihovoj fešti, predzadnjoj prijateljskoj uoči Mundijala, činili sve da im je pokvare... Dečki iz Srednje Amerike, čiji su preci ratovali s gusarima, učinili su smiješnima glavne pretendente za naslov svjetskih prvaka, prve protivnike Hrvatske na otvaranju Mundijala. Kockastima će sljedeći četvrtak biti lakše nego što su mislili, veselili smo se gledajući kako Muñoz, Gomez i Henriquez rade što god žele na polovici domaćina, koji bi u sličnom sastavu trebao istrčati protiv naših. Zvižduci su se orili i stadionom Serra Dourada u Goianiji.

Sa Srbijom u petak

No, veselje je trajalo kratko. Taman kad smo nakon prvih 20 minuta krenuli zadovoljno otvoriti čips i samo na tren skrenuli pogled, započela je brazilska monstruozna oluja s tučom... Pljuštali su golovi Neymara, Alvesa, Hulka i Williana, zabijali su marljivo kao da rade na kakvoj tvorničkoj traci u Kini. Završilo je 4:0, a moglo je biti i više... Zabijali su kako su htjeli, Neymar iz slobodnjaka, Dani iskosa, Hulk u suprotni kut, Willian kroz noge. Bila je to apsolutna demonstracija sile. Čips je zapeo u grlu, euforija je splasnula... A kako tek uklizavaju i ruše protivničke napadače. Brazil igra brutalno, jao si ga Kovaču i njegovoj jedanaestorici!

– Zaboravite taj početak utakmice u kojem smo bili slabi, o tome ću se ja brinuti – kazao je brazilski izbornik Luiz Scolari te zaprijetio:

– Na pripremnoj utakmici sa Srbijom ubacit ćemo u još višu brzinu, a onda posve ubrzati u igri protiv Hrvata! - kaže brazilski šef te nastavlja:

– Panamu sam ionako izabrao za protivnika jer sam znao da momčad neće biti posve spremna...

A kako će to izgledati kad bude spremna, bolje je i ne razmišljati. Usto, protiv Paname je igrala najstarija momčad u posljednje vrijeme, s prosjekom od 27 godina i 340 dana. Starija je bila samo ona koja je izgubila u četvrtfinalu SP-a 2010. od Nizozemaca (1:2). Za utakmicu sa Srbijom Scolariju će se vratiti kapetan Thiago Silva. Veznjaci Paulinho i Fernandinho također nisu igrali protiv Paname, ali će biti spremni za petak. Podatak da su samba-boys pobijedili u 14 od posljednjih 15 utakmica ulijeva strahopoštovanje.

- Lijep je to niz, ali moramo pobijediti još u osam utakmica. Srbe u petak (21 sat), pa još sedam puta. To je jedini način da pišemo povijest – dodao je Scolari.

Muke po Kovaču

Izbornik Kovač vjerojatno zna podatak da Brazil nije izgubio u posljednjih 36 utakmica koje je igrao kod kuće, a i prije 14 godina bilo je gusto protiv Paragvaja (0:1). U posljednje dvije kod kuće ima 10-0 (Australija 6:0). Iz viđenog u utorak, posve je jasno tko će biti prvo ime Brazilaca ovog ljeta. Neymar Jr. (22) začetnik je gotovo svake akcije, juri u obranu, puca škaricama, dere se na suca, izvodi slobodnjake, kornere, prodaje lažnjake, baca protivnike na leđa, uklizava... Je li on najveći igrač koji je nosio dres Seleçãa, bolji od Pelea, Zica i Ronalda? Voljeli bismo da nije, a tko voli da se preko njegovih leđa netko dokazuje svijetu!

>> Neymar: Protiv Hrvatske ćemo biti još bolji

Komentara 18

ZA
zagreb1111111111
10:08 05.06.2014.

Ako smo Engleze usred Londona nabili , ne vidim razlog da ove ne bi u Brazilu, ali sudac će biti pristran to vam mora biti jasno, i to jako.

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
09:51 05.06.2014.

Opce nebitna utakmica za nas. Nama je prioritet Meksiko i Kamerun koji moramo pobijediti a protiv Brazila igrati najbolje sto mozemo i pokusat pobijediti ili izvuc remi mada poraz nece boljeti kao sto ce boljeti protiv druga 2 protivnika.

ZA
zagreb1111111111
10:06 05.06.2014.

Naši moraju uigrati kombinacije , jer bez toga neće ići. Igra mora biti tečna , bez nesporazuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije