Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAZUM O SUFINANCIRANJU

Knin dobiva novi športski objekt: evo koliko košta izgradnja

Janica Kostelić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
04.04.2018.
u 14:10

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznosit će 1.770.597,81 kuna, a Grad Knin će u svom proračunu osigurati 270.597,81 kuna.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić i gradonačelnik Knina Marko Jelić potpisali su u srijedu  u Kninu sporazum o sufinanciranju projekta izgradnje atletske staze u Kninu u 2018. godini.

Odluku o sufinanciranju izgradnje atletske staze u Kninu donijela je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 4. kolovoza 2017. godine, a  njezinu će izgradnju Središnji državni ured za šport sufinancirati u iznosu od 1.5 milijuna kuna.

- Sufinanciranjem izgradnje ove atletske staze Vlada Republike Hrvatske još jednom je pokazala kako je ulaganje u šport i športsku infrastrukturu jedna od stvari o kojima se sustavno želi voditi briga. Zbog toga mi je izuzetno drago što će se u Kninu izgraditi jedan takav održivi športski objekt namijenjen razvoju športa u lokalnoj sredini, te što će djeca i mladi športaši dobiti kvalitetno mjesto za treniranje. Ovakvim pristupom želimo što više pomoći lokalnim sredinama i pokušat ćemo osigurati adekvatne uvjete u svim dijelovima Hrvatske. Važan korak na tom putu je i mreža športskih objekata koja će biti dio Nacionalnog informacijskog sustava u športu kojeg ćemo uspostaviti do kraja ove godine. Mreža će dati točnu sliku izgrađenosti i potreba za športskim objektima u svim područjima, a kroz Nacionalni program športa predvidjeli smo mnoge mjere oko izgradnje manje infrastrukture kako bismo nakon donesene mreže pokušali sufinancirati što više ovakvih športskih objekata - rekla je državna tajnica Janica Kostelić prilikom potpisa Sporazuma.

Troškovi izgradnje cijele atletske staze iznosit će 1.770.597,81 kuna, a Grad Knin će u svom proračunu osigurati 270.597,81 kuna.

- Knin je športski grad pa je bilo kakvo ulaganje u športsku infrastrukturu, koja je doista deficitarna, enormno veliki iskorak. Što se tiče atletike, to je nešto što je u Kninu jako nedostajalo kroz ovo vrijeme jer imamo uistinu izvrsne rezultate. Imali smo čak i olimpijca na Zimskim olimpijskim igrama koji dolazi iz našeg atletskog kluba, a tu je izvrsni Marko Čeko za kojeg vjerujem da će isto biti olimpijac. Ima vrhunske rezultate, a imamo i još nekoliko atletičarki i atletičara s odličnim rezultatima i s ovakvom jednom stazom sigurno ćemo iskoračiti u budućnost. S druge strane, to će biti i poticaj Gradu da riješi i druge potrebne prateće objekte koji idu uz taj atletski klub, a koji su sada, nažalost, dosta neugledni - kazao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Projektom je predviđena atletska staza dužine 400 metara sa četiri trake i staza na 100 metara sa šest traka te cjelokupna oprema za discipline - skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, staza s preponama - jama s vodom, bacanje diska i kladiva, bacanje koplja i bacanje kugle, a današnjim potpisom Sporazuma može se početi i s realizacijom cijelog projekta.

- U načelu bi staza trebala biti gotova do kraja 2018. godine. Nadam se da će to biti i prije, ali zadnji rok je kraj ove godine. Radovima će se pristupiti čim se završi javni natječaj, a sama staza će se postavljati u rujnu, jer problem kod ovakvih staza su uvjeti za postavljanje podloge, a oni su najbolji u rujnu - objasnio je Jelić.

Potpisu Sporazuma prisustvovali su i zamjenik šibensko-kninskog župana Nikola Blažević te predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić, kao i mnogobrojni predstavnici športskih udruga i mladi športaši koji će najviše profitirati novim športskim objektom u svom gradu.

-Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za šport što su prepoznali ovaj projekt i odlučili ga sufinancirati. Deset županija u Republici Hrvatskoj u ovom trenutku nemaju atletsku stazu, a sada će se taj broj smanjiti na devet. Uz ovu stazu u Kninu, ove godine i Vukovar će dobiti novu atletsku stazu i jako sam sretan što će oba grada heroja u ovoj godini dobiti nove objekte - zaključio je Ivan Veštić.

Komentara 3

DU
Deleted user
16:34 04.04.2018.

Knin se priprema za olimpijadu 3000. godine

Avatar mali322
mali322
15:34 04.04.2018.

Atletska staza u Kninu!?...tako i treba, da mladi uvijek budu spremni za odtrčati iz te vukojebine!

BU
Bubalamala
18:32 04.04.2018.

A tko bu trčal i kam !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije