Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandi Šola odstupio

Klubovi SEHA lige ne znaju koliko Gazprom daje, a EHF ih opet odbio

'11.12.2011., Zagreb, Kutija sibica, SEHA rukometna liga: RK CO Zagreb - RK Nexe. Josip Valcic, Nikola Kedzo Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL'
'Zeljko Hladika/PIXSELL'
13.04.2013.
u 08:00

Predsjednik Vardara Mihajlo Mihajlovski zamijenit će na čelu regionalne SEHA lige Sandija Šolu koji je trenutačno u Zagrebu u pritvoru

Iz dobro upućenih izvora saznajemo da Sandi Šola ne bi više bio predsjednik lige da i nije uhićen. Kako bilo da bilo, čelni čovjek Vardara potpisat će danas ugovor s Gazpromom kao novi predsjednik SEHA lige. Ključno je pitanje koliko će klubova u njoj igrati sljedeće sezone.

Najvjerojatnije 12. Jer, 14 klubova znači ponovo zgusnuti raspored i zbrkani kalendar natjecanja. Još se čeka odgovor mađarskih klubova. Pick Szeged je zainteresiran, ali Veszprem nešto manje.

Najbolji i financijski najjači mađarski klub može u tu ligu privući samo primamljiv iznos eura koje će mu platiti Gazprom. Slovenci su se odavno izjasnili da ne žele u tu ligu, a pitanje je hoće li ući i Poljaci (Kielce i Wisla). Sigurni su za sada CO Zagreb, Nexe (bude li drugi u prvenstvu Hrvatske), Vardar, Metalurg, Tatran, Meškov i predstavnik Crne Gore.

Sljedeće sezone trebala bi igrati tri kluba iz BiH, ali čelnici lige žele samo jake klubove, a ne slabašne poput Izviđača ili Sloge. Radije bi u ligi htjeli makedonski Pelister. Na skupštini će se usvojiti novi pravilnik. Tako klub koji ne otputuje na utakmicu, a nema za to jako dobar razlog, bit će zauvijek izbačen iz lige.

Kažnjavat će se i suci. Klubovi još ne znaju koliko će novca Gazprom uložiti u tu ligu. Zna se samo da će ruska tvrtka plaćati troškove puta i smještaja svim momčadima, te da će na završnom turniru biti solidan nagradni fond za pobjednika, ali i za finalista.

Ideja čelnika SEHA lige je da se podigne i kvaliteta uvjeta igranja. Tako bi svatko tko želi igrati morao imati dvoranu s najmanje 4000 mjesta. U tom slučaju Nexe više ne bi mogao igrati u Našicama, već u obližnjem Osijeku. Želja je SEHA lige da finalisti izravno ulaze u Ligu prvaka, ali EHF tu ideju odlučno odbija.

>> Zagreb svladao Meškov i izborio finale SEHA lige!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije