Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIK ISKORAK

Klubovi HNL-a u novoj sezoni počinju dijeliti 44 milijuna eura, ostaje još jedan problem

HNS prodao prava na Prvu HNL za 44 milijuna eura
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
10.07.2022.
u 16:00

Nažalost, za taj problem još ne postoji ozbiljna strategija, a ne treba govoriti o tome koliko bi dva-tri nova stadiona popravila dojam kvalitete lige.

Utakmicom između Dinama i Hajduka počelo je novo doba našeg klupskog nogometa. Naime, od ove sezone hrvatski nogometni klubovi od televizijskih će prava u sljedeće četiri godine podijeliti 44 milijuna eura, odnosno 11 milijuna svake godine.

Veliki je to iskorak za naš klupski nogometni proizvod, posebice ako se uzme u obzir gdje smo bili godinama. Zadnjih sezona HNL postaje sve zanimljiviji i europskom tržištu, i to ne samo zbog činjenice da u kontinuitetu stvaramo nogometaše za najozbiljnije klubove.

Sljedeći korak u afirmaciji naše nogometne priče trebao bi biti rješavanje problema infrastrukture. Nažalost, za taj problem još ne postoji ozbiljna strategija, a ne treba govoriti o tome koliko bi dva-tri nova stadiona popravila dojam kvalitete lige.

Do tada smo osuđeni na neizvjesno iščekivanje hoće li se pojaviti neki ozbiljan ulagač u hrvatski nogomet.

>> Pogledajte i video: Dinamo predstavio nove dresove

Ključne riječi

Komentara 1

NI
NisamRobot
17:17 10.07.2022.

Za početak dotjerati Kranjčevićevu i Poljud ( spustiti tribine do terena/izbaciti atletsku stazu). Maksimir srušiti i na istom mjestu izgraditi novi stadion s minimalnim kapacitetom od 30000 sjedećih mjesta (naravno nogometni stadion/bez atletske staze, tribine do terena). Pula, Osijek i Rijeka su riješeni (povratak na Kantridu u nekoj daljoj budućnosti).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije