Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Giro d’Italia

Kišerlovski: Živim u Dubaiju, a i dalje spavam na 3000m

Kišerlovski
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
09.05.2014.
u 09:00

Favoriti za pobjednika su Španjolac Rodriguez, Kolumbijac Quintana i Australac Evans, dok je naš Robert po kladionicama na 21. mjestu

Giro d’Italia, 97. izdanje, starta danas u Belfastu. Da, dobro ste pročitali, start utrke kroz Italiju je u Sjevernoj Irskoj. Kažu da je razlog popularizacija biciklizma, no zapravo je - tko ponudi više, tamo utrka starta. Tako će 2016. Giro gostovati u Crnoj Gori. No, vratimo se ovogodišnjoj utrci. Hrvat Robert Kišerlovski bit će kapetan Treka.

- Ambicije su velike, cilj je plasirati se u prvih 10, no mislim da mogu i u TOP 5. Popravio sam kronometar, dosta sam radio na njemu – kaže Kišerlovski, čiji je najbolji plasman na Giru 10. mjesto iz 2010.

Favoriti za pobjednika su Španjolac Rodriguez, Kolumbijac Quintana i Australac Evans, dok je naš Robert po kladionicama na 21. mjestu, s koeficijentom od čak 150 da će pobijediti.

Bilo bi lijepo da Kišerlovski uoči zadnje etape u Trstu, bude u vrhu.

- Dolazak je najavilo puno prijatelja, valjda ih neću razočarati – kaže Riječanin koji je prije nekoliko mjeseci preselio u Dubai.

U Dubai je ponio i barokomoru koja mu simulira visinske uvjete u sobi.

- Ha,ha! Nikamo bez komore, već sam naučio spavati u sobi na uvjetima koji simuliraju 2000, 3000 metara.

Barokomora bi mu trebala pomoći na brdskim utrkama u kojima će se odlučivati o najboljima. Ove će godine u 21 etapi Gira biciklisti proći 3445 kilometara te potrošiti čak 100.000 kalorija. Nagrada za pobjednika? Skromnih 200.000 eura. Za usporedbu, pobjednik Roland Garrosa dobije 1,6 milijuna eura....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije