Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomiješani osjećaji

Kišerlovski: Zbog dobre forme odgodit ću odlazak pod nož

'14.05.2013., Sella Nevea, Italija - Hrvatski biciklist Robert Kiserlovski, clan ekipe RadioShack Leopard, na desetoj etapi biciklisticke utrke Giro d\'Italia.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
28.05.2013.
u 08:00

- Nisam imao sreće jer sam zadnji tjedan Gira bio prehlađen. No naučio sam na koji način bolje paziti na zdravlje a i kako ću poboljšati kronometar

Uoči početka Giro d’Italia najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski (26) najavljivao je ulazak među 10 najboljih. Nije ga ostvario, završio je 15., no s obzirom na to da je ovo bio najjači Giro u posljednjih nekoliko godina, rezultat riječkog biciklista vrlo je dobar.

- Nije da sam nezadovoljan, ali moglo je i bolje. Nedostajalo je više sreće – kaže Kišerlovski, kojeg je u postizanju boljeg rezultata omela prehlada s temperaturom u posljednjem tjednu:

- Ovo je iskustvo koje nisam imao prije i iz njega sam naučio što i kako u idućim godinama trebam raditi. Naučio sam kako bolje paziti na zdravlje, da se ne razbolim kao ove godine. Tu prvenstveno mislim na način prehrane. Druga stvar koju moram poboljšati je kronometar. To mi je najslabija točka, no vjerujem da znam kako to ispraviti. Moram promijeniti položaj na biciklu i postavke bicikla.

Tri tjedna \"pakla\" na Giru, gdje su tri etape vožene po snijegu, Kišerlovskog su dosta iscrpila.

- Isključit ću se neko vrijeme od svega, da dođem sebi jer bilo je stvarno iscrpljujuće. U relaksaciju sam mislio uključiti i kupanje u moru, inače se u ovo doba može, ali u Italiji je sada snijeg, u Rijeci hladno... Nisam baš siguran kada ću skočiti u more – kaže vozač RadioShacka.

Pred Kišerlovskim je i novi odlazak pod nož. Mora izvaditi vijke iz desnog ramena, kojeg je potrgao u nesretnom sudaru s Amerikancem Leipheimerom na prošlogodišnjem Tour de Franceu.

- Operaciju sam odgodio za kraj sezone. Trenutačno sam u dobroj formi, a bojim se da bih iscrpio organizam ako bih sada išao otvarati i rezati rame.

Iako su mu osjećaji zadovoljstva i razočaranja pomiješani, Kišerlovski je dokazao da će se u budućnosti boriti i za sam vrh na velikim Grand tour utrkama (Giro, Tour de France, Vuelta). U gotovo svim etapama lakoćom je uspijevao pratiti grupu u kojoj je bio pobjednik Nibali te je dokazao da je među 15-20 najboljih biciklista svijeta. Utjeha mu je i što je ostvario tri najbolja individualna rezultata na etapama Gira – dva osma i jedno deveto mjesto.

Ove sezone Kišerlovskog očekuje još nastup na jednoj od najjačih utrka, a izglednije je da će voziti Vuletu nego Tour de France.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije