Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči utakmice

Kiša potjerala Bilić boyse u trgovački centar

Reprezentacija (1)
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/5
03.09.2010.
u 16:25

Iako ih Slaven Bilić običava povesti u razgledavanje središta grada svaki put kad su na gostovanju, hrvatske je nogometaše danas s ulica Rige kiša potjerala u prvi trgovački centar.

Ta kiša u Rigi, koja nije prestajala padati, toliko je ubila ozračje uoči utakmice da se hrvatski navijači nisu mogli ni okupiti na dogovorenom mjestu, na središnjem trgu.

Radije su se razmilili po nekoliko velikih trgovačkih centara te u brojnim kafićima kratili vrijeme natapajući grlo.

- Je l' moguće da ovako pada. Ne staje - pitao se jedan u "kockastom" dresu.

- Ovdje ti kiša pada sedamdeset posto dana u godini - odgovorio mu je drugi "kockasti", očito upućeniji.

U Rigu je stiglo više od dvjesto navijača Hrvatske, tridesetak ih je našlo jeftine zrakoplovne karte.

- Stigao sam preko Stockholma, to je bila najjeftinija karta - reče nam Ante, koji živi u Njemačkoj.

Dobar dio tih naših navijača došao je do hotela Radisson na obali rijeke Daugave u kojem su bili smješteni naši reprezentativci. Neki su se došli javiti svojim poznanicima, a neki su u hotelu popili piće tek da bi bili viđeni. No tih pedesetak navijača koji su se našli u Radissonu nije smetalo vodstvu reprezentacije.

Nisu se u Radissonu pjevale navijačke pjesme, malo je nedostajalo, ali nisu se pjevale. To valja priznati. Zato je šefu osiguranja Zoranu Cvrku zasmetala pojava nekolicine hrvatskih novinara.

- Dečki, niste korektni - prije nego što nas je ispratio kroz vrata hotela kazao je Cvrk.

Nismo shvatili u čemu to nismo korektni. Nismo shvatili ni drugu rečenicu.

- Dečki, znate pravila.

Valjda ta pravila kažu da navijači mogu u hotel, mogu se snimati s igračima, potezati ih za rukav nekoliko sati prije utakmice, ali novinari to ne bi smjeli vidjeti. Ili nešto drugo? Nismo shvatili ni pravila niti nekorektnost.

Posebno što je dio novinarske ekipe koja je u Latviji pratila Hrvatsku bio smješten u istom hotelu, ali preporuka za neko sljedeće gostovanje Hrvatske je da zakupi cijeli hotel, postavi zaštitare... Ovako stvarno nema smisla.

Vlatko Marković, predsjednik HNS-a, vrijeme do početka utakmice kratio je u društvu Ante Kulušića, Đure Brodarca i Paške Viđaka. Nije se našao s predsjednikom Uefe Michelom Platinijem koji je na utakmicu u Rigu stigao na poziv letonskog saveza.

- Predsjednik će se s predsjednikom susreti na utakmici - referirao je Zorko Srebrić.

Prije Letonije Platini je bio u Armeniji, očito je na istočnoj turi s malim zemljama.

A Bilić je dugo dvojio hoće li biti one tradicionalne šetnje uoči utakmice. Temperatura je bila niža od deset Celzijevih stupnjeva, kiša je lijevala kao iz kabla. Naši su se smrzavali, "toperice" su bile tražen artikl. Na kraju su Srna i društvo autobusom otišli u trgovački centar, šetali se njime. Neki su štogod i kupili...

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
17:18 03.09.2010.

Kiša potjerala Bilić boyse u trgovački centar gdje su uživali ugođaj shopinga u EU savez okruženju..

OB
-obrisani-
17:35 03.09.2010.

HNS mora ubuduce zabranit novinarima da odsjednu u istom hotelu sa reprezentacijom.... Ugledajte se na druge ,kod nje,nema toga... Sazvat presicu prije utakmice jedan dan ranije i to je to .... Kakvo ometanje ,kakvi cvarci k...............ci ,palci....

Avatar Jorge
Jorge
17:37 03.09.2010.

Dajte, potjerajte taj Nike. Kakva je ovo kombinacija? Tanke trenerkice u bojama ženske francuske repke u boćanju i crne hlače u estonskim bojama. Odvratno. Ustvari, možda su u shopping centru kupili nešto što ih podsjeća na boje Hrvatske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije