Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGROMNI PROPUSTI

Kinezi zaražene sportaše smjestili u prljave sobe bez interneta, daju im hladnu hranu...

Foto: Reuters
1/3
06.02.2022.
u 11:43

Finci su otišli toliko daleko da su optužili Kineze za kršenje ljudskih prava.

Situacija se barem malo promijenila, u pozitivnom smislu, kada je u pitanju život sportaša koji se zbog pozitivnih testova na COVID-19 nalaze u izolaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

No, s obzirom na to kakve informacije šalju pojedine reprezentacije očito organizator Igara nije zaraženim članovima svake reprezentacije ravnomjerno popravio svakodnevicu. Primjerice, njemački sportaši su među onima koji su zadovoljni promjenama.

- Od subote smo uspjeli postići značajno poboljšanje uvjeta za naše sportaše - rekao je njemačkim novinarima Dirk Schimmelpfening, šef njemačkog tima.

Samo dan ranije iz njemačke reprezentacije su uvjete u kojima su živjeli njihovi zaraženi sportaši nazvali neprihvatljivima, a trenutačno je pozitivan na koronavirus, između ostalih, i Eric Frenzel, natjecatelj u nordijskoj kombinaciji, koji iza sebe ima šest osvojenih olimpijskih medalja u karijeri.

Foto: Reuters

Pod neprihvatljivim su Nijemci aludirali na male i prljave sobe, neispravnu internetsku vozu u sobama, slabu i hladnu hranu…

- Sada naši sportaši imaju zadovoljavajuće uvjete. Imaju veće sobe, ispravni wifi, sobni bicikl te su sobe kompletno primjerenije za vrhunske sportaše - izvijestio je Schimmelpfening.

No, nisu svi imali pozitivni pomak u tome pa su se tako javno oglasili iz finske hokejaške reprezentacije budući je njihov reprezentativac Mako Anttila trenutačno u izolaciji.

- On je veliki momak, a hrana koju dobiva je sve samo ne primjerena. Osim što ima pozitivan test i njegova je budućnost neizvjesna, psihički je teško proživljavati u ovakvim uvjetima u sobi - rekao je hokejaški finski trener Jukka Jalonone i dodao:

- Marko je bio s našom momčadi oko tjedan dana prije nego što smo došli ovdje i imao je negativne rezultate na testiranju. Bio je s igračima i trenerima, a u tih tjedan dana nitko se od njega nije zarazio ili od bilo koga drugoga. Znamo da je potpuno zdrav i spreman za natjecanje te zato mislimo da Kina, iz nekog razloga, ne želi poštovati njegova ljudska prava, a to nije dobro.

Svi oni koji su pozitivni izolaciju mogu napustiti tek kada unutar 24 sata dobiju dva uzastopna negativna PCR testa.

Komentara 13

Avatar Marko
Marko
11:59 06.02.2022.

Ako je hladna hrana a toplo pivo,to je totalna svinjarija...

AF
AfganistanskiHrvat
11:52 06.02.2022.

Zašto ne istražite gdje se odvode zaraženi ljudi u demokratskoj Australiji i pri tome ne mislim na sportaše i goste.

WT
WTF!
14:17 06.02.2022.

Ovo prije liči na političke covid igre ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije