Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenac u problemima

Kek: Nemam špicu, a neke sam igrače prvi put vidio u četvrtak

13.09.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - 8. kolo MAXtv 1. HNL, NK Osijek - HNK Rijeka. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
08.02.2015.
u 12:15

Izgubili smo balans koji smo imali. Apsolutno nisam zadovoljan onim što smo pokazivali u pripremnim utakmicama, kaže Kek

Odgodom utakmice između Rijeke i Hajduka trener Matjaž Kek dobio je priliku odraditi još nekoliko treninga s Alexom, Bradarićem, Radoševićem, koji se gotovo nisu stigli ni upoznati:

– Imam puno novih igrača, neki još nisu stigli. Hristova sam prvi put vidio u četvrtak, a Bradarić i Radošević u četvrtak su upoznali suigrače. No, uskoro počinje dokazivanje na terenu! Malo smo multikulturalniji nego što smo bili, ali uvijek se svodi na isto – tko zna, zna! Neki su nas odlasci poremetili, ali ljudi iz kluba reagirali su dovoljno brzo. Predsjednik Mišković kristalno je jasno rekao dokle Rijeka može ići, granice su se malo pomaknule, ali na terenu ništa ne znači što igrači dolaze s određenim statusom... Mi smo dovodili igrače koji nisu bili reprezentativci prije nego što su postali igrači Rijeke. Bili su željni dokazivanja, igrali su s kvalitetnim suigračima! Sve čeka dokazivanje. Svjestan sam toga da u ožujku i travnju nikome više neću moći prodavati priče o Feyenoordu ili Sevilli, predugo sam u tom poslu da to ne bih znao – kaže Kek.

Odlaskom glavnih igrača momčad je najviše ostala uskraćena u fazi napada, dovedena su dvojica klasičnih napadača, Balaj i Hristov.

– Nisam zadovoljan stanjem u tom dijelu momčadi! Ne toliko s izborom igrača, jer se novi igrači tek moraju dokazati. Međutim, u tom segmentu izgubili smo sve igrače koji su postizali pogotke. Ostao je samo Sharbini, koji je davao pogotke svaku četvrtu utakmicu, i stoperi, koji su zabijali iz prekida. Mi smo u tom dijelu igre postavili određene standarde. Puno je lakše postaviti igru u defenzivi, zatvoriš se i čekaš. Ali, to nije put kojim Rijeka ide, nije ni moj put! Trebat će nam vremena – govori Kek.

Treneri obično imaju dovoljno vremena samo u pričama:

– Ne mogu biti tvrdoglav ako želim što prije svakom igraču pronaći mjesto. Izgubili smo balans koji smo imali. Apsolutno nisam zadovoljan onim što smo pokazivali u pripremnim utakmicama! Nismo ni jednom do gola došli kako treba... A od posljednje utakmice protiv Dnipra došla su nam još dvojica novih igrača, Hristov još nije počeo ni trenirati. Nedostajali su nam Sharbini, Leovac... Vidio sam na pripremama jednu skupinu mladih igrača koja ima potencijala i, bude li želje za dokazivanjem, onda ćemo uspjeti. Rijeka je nova momčad – zaključuje Kek.

>> Zanimljiva nam je liga, pola se klubova bori za Europu, pola za ostanak

Ključne riječi

Komentara 4

MU
mukadilo
13:05 08.02.2015.

kupi od hajduka nekog...tamo je teska rasprodaja...plati jednog uzmi dvojicu!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
18:11 08.02.2015.

Kek, ja znam jednog drugog slovenca kojem uz paštetu i domoljublje ni bog dragi ne može pomoći.

Avatar EUJ-
EUJ-
15:42 08.02.2015.

Kek nema špicu, a neke je igrače prvi put vidio u četvrtak no name zime i brige za HNK Rijeku jer Matjaž je vrijedan i uredan trener europske klase i odgoja koji zna, može i uspjeva od polovnog balkanskog materija stvoriti ekipu za europska takmičenja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije