Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAJU PROMJENE

Kazne iz SEHA lige prenosit će se u europske kupove

Zagreb CO Partizan (1)
10.10.2013.
u 08:00

Želja je da prvak ide izravno u skupinu Lige prvaka, a finalist u kvalifikacije što EHF za sada nije odbio kao ideju.

Posebni gosti jučerašnjeg sastanka rukometne SEHA lige bili su Michael Wiederer, glavni tajnik Europskog rukometnog saveza, Leopold Kalin, predsjednik Natjecateljske komisije EHF-a, te Marcus Glaser.

– Oni ne samo da su bili gosti već su i aktivno sudjelovali na sastanku. Razmijenili smo mišljenja, ali za sada nismo mogli donijeti konkretne zaključke – istaknuo je Mihajlo Mihajlovski, predsjednik SEHA lige.

Jedna od ideja je da pobjednik SEHA lige ima pravo izravnog sudjelovanja u skupini Lige prvaka, a finalist da može igrati kvalifikacije.

– Ne znam što će biti s Ligom prvaka za dvije-tri godine tako da odgovor na pitanje da li će se to ikada ostvariti u ovom trenutku ne znam. Ono što znam jest da je SEHA liga jedna od najjačih u Europi, da igra puno klubova koji se natječu u našim europskim kupovima, te da sude suci koji sude u Europi. To je samo početak suradnje, jer je SEHA liga jako važna za nas - rekao je Wiederer.

Da li Europski rukometni savez razmišlja o tome da Gazprom jednog dana bude glavni sponzor Lige prvaka, kao što je u nogometu.

– Naš je stav da ne uzimamo tuđe sponzore, ni liga, ni saveza i klubova. Ali, ako se Gazprom sam ponudi, nećemo ga odbiti – istaknuo je Wiederer.

Jedna od stvari koja bi se mogla vrlo brzo ostvariti je stavka o kaznama.

– Prijedlog je da se kazne u SEHA ligi prenesu u europske kupove. Nema smisla da, primjerice, igrač ili trener koji bude kažnjen u SEHA ligi već sljedeću utakmicu vodi momčad ili igra u europskim kupovima – rekao je Mihajlovski.

Već je odigrano šest kola ove sezone.

– Za sada ide sve po planu. Organizacija utakmica je na visokoj razini, 50 posto utakmica prenosi televizija, što je bio uvjet da Gazprom uđe u sponzorski ugovor. U odnosu na lani vidljiv je veliki pomak, no još ima prostora da se marketinški sve još bolje odradi – zaključio je Mihajlovski.

>> Lino dobio dostojnog protivnika, Dušebajev preuzima Vardar!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije