Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDARENI PO DŽEPOVIMA

Kazne HNS-a za 11. kolo: Torcida je Hajduku ponovo priskrbila oštre sankcije

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
11.10.2023.
u 17:05

Hajduku su zbog uporabe pirotehničkih sredstava i uzvika navijača određena kazne u ukupnom iznosu od 7.500 eura. Rijeka je prošla sa 4.650 eura kazne, dok Dinamo mora platiti svega 750 eura

Disciplinski sudac Alen Klakočer odredio je kazne za utakmice 11. kola HNL-a. Najtežu kaznu odredio je Hajduku zbog ponašanja navijača tijekom derbija protiv Rijeke na Rujevici, no niti sama Rijeka nije prošla nekažnjeno, a nešto će iz blagajne morati izvaditi i Dinamo.

"GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Dinamo - Istra 1961 domaća navijačka skupina BBB, smještena na sjevernoj tribini, u 74. minuti zapalila dvije dimne kutije i pet baklji te je bačen jedan topovski udar i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se temeljem istog propisa izriče novčana kazna u visini 750 eura.

GALERIJA Hajduk i Livaja nemoćni, Sopićeva Rijeka hit je prvenstva i sada veći favorit za naslov od Splićana

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a
1/65

HNK Hajduk se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Rijeka - Hajduk, navijačka skupina Torcida, smještena na južnoj tribini, od 68. do 71. minute zapalila jednu dimnu kutiju i trinaest baklji, od kojih je šest bačeno u teren za igru te je sudac igru zaustavio u trajanju od jedne minute. Po završetku utakmice utvrđeno je oštećenje 36 sjedalica na južnoj tribini gdje su bili smješteni gostujući navijači, kao i dijelovi travnjaka za igru od bačenih zapaljenih baklji, čime su sve počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura.

Kažnjen je i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide od 24. do 32. minute uzvikivali "Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba", "od Vežice do Lovrana sve je puno Muslimana, od Kantride do Turnića sve su djeca popa Đujića", te u 32. minuti uzvikivali "Riječki Srbi", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 7.500 eura.

VEZANI ČLANCI:

HNK Rijeka se kažnjava zato što je na prvenstvenoj utakmici 11. kola Rijeka - Hajduk domaća navijačka skupina Armada od 61. do 63. minute zapalila sedam baklji i jednu bljeskalicu, zbog gustog dima sudac je zaustavio igru u trajanju od jedne minute, te zbog toga što je gostujuća navijačka skupina Torcida od 68. do 71. minute zapalila jednu dimnu kutiju i trinaest baklji, od kojih je šest bačeno u teren za igru te je sudac igru zaustavio u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 1.900 eura.

Kažnjen je i zato što je u 62., 63. i 85. minuti utakmice domaća navijačka skupina Armada na sjevernoj tribini skandirala "Ubij, ubij tovara", čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 3.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 4.650 eura."

VIDEO Marko Livaja okrenuo leđa hrvatskoj reprezentaciji: 'Nakon dugog razmišljanja sam prelomio...'

Komentara 2

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
19:08 11.10.2023.

Izbaciti divljake iz lige pa neka osnuju svoju, možda onda osvoje titulu.

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
19:42 11.10.2023.

po Hajduku se puca iz svog oružja sa kojim se raspolaže!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije