Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Australian Open

Karlović: Uživam 
u tenisu 
i samo to 
je važno

Croatia's Ivo Karlovic serves to Novak Djokovic of Serbia during their quarterfinal match at the Qatar Open tennis tournament in Doha January 8, 2015.  REUTERS/Mohammed Dabbous (QATAR - Tags: SPORT TENNIS)
Reuters/PIXSELL
18.01.2015.
u 15:51

Ivo Karlović, kao 23. nositelj, predvodit će hrvatski tenis na Australian Openu

Ivo Karlović, kao 23. nositelj, predvodit će hrvatske tenisače i tenisačice na ovogodišnjem Australian Openu koji u noći s nedjelje na ponedjeljak počinje u Melbourneu. Što očekuje od prvog Grand Slam turnira sezone?

Recept za Đokovića

– Očekujem nastavak dobre igre iz Dohe. Naravno, svaki je meč druga priča, dobra igra u Dohi ne znači da će tako biti i ovdje. Ali uživam u tenisu, dobro osjećam lopticu i nisam ozlijeđen, a to je najvažnije – kaže Karlović.

Imate pozitivan skor (2-1) protiv Novaka Đokovića, znači li to da imate recept za njega?

– Tako proizlazi iz učinka u međusobnim dvobojima, ali mislim da nitko nema recept za njega. Novak dominira tenisom već nekoliko godina. Naprosto sam odigrao odličan meč, odlično sam servirao i iskoristio svoje prilike.

Suradnja s trenerom Petrom Popovićem sve je uspješnija. Otkad se znate?

– Suradnja s Petrom počela je 2009. Radili smo skupa godinu dana, do moje ozljede pete 2010. Tada je on počeo s Andreom Petković koju je doveo među 10 najboljih tenisačica svijeta. Njihova suradnja trajala je četiri godine, ali sve vrijeme bili smo u kontaktu i pomagao mi je kad god je imao vremena. Ponovno smo počeli surađivati "full time" prije godinu dana i za sada dobro funkcioniramo. Jako smo dobri prijatelji i izvan terena.

Biste li pomogli reprezentaciji u dvoboju sa Srbijom? Izbornik Krajan je rekao da bi vas rado vidio.

– Nisam se još čuo ni s Krajanom niti je sa mnom bilo tko iz Saveza kontaktirao u vezi s tim. No ja sam se, kao što znate, oprostio od reprezentacije prije dvije godine. Igrao sam 12 godina za reprezentaciju, a sad je došlo vrijeme kad moram misliti ponajprije na svoje zdravlje. Planirao sam u to vrijeme biti na Floridi sa svojom obitelji. Mislim da i bez mene imamo jaku momčad. Tu su Čila, Ivan i Borna koji u singlu mogu pobijediti svakoga te Dodig i Draganja koji su među najboljim igračima parova na svijetu. Naravno, Srbi imaju jaku momčad i favoriti su, ali i mi imamo izglede za pobjedu u tom dvoboju.

Kako komentirate činjenicu da Čilić nije bio ni nominiran za sportaša godine u izboru HOO-a?

– Ma to je skandal. Čovjek je osvojio US Open i nije nominiran među 33 hrvatska sportaša. Tretman tenisa u Hrvatskoj je očito loš u usporedbi s drugim državama. Imamo četiri igrača u top 100, ali to valjda za naše standarde nije dovoljno.

Po mraku sam sevirao satima

PBZ Zagreb Indoors slavi jubilej, 10. izdanje, a vi ste nastupili na svima. Je li došlo vrijeme da konačno odete dalje od četvrtfinala?

– Već godinama je vrijeme za to, ali nikako da se dogodi. Nekoliko sam puta bio blizu, ali nije mi bilo suđeno. Nadam se da će ove godine biti drugačije. Zagreb je moj grad i to bi mi puno značilo.

Odakle vam onako sjajan servis? Je li istina da ste kao klinac vježbali servis i po mraku?

– Istina je. Nisam imao teren na raspolaganju pa sam morao čekati da padne večer i da se isprazne tereni da bih mogao makar servirati. I tako bih i po mraku servirao satima.

Komentara 2

JW
JW
19:25 18.01.2015.

čovjek je legenda,i u 36.-oj je sposoban dobiti bilo koga na touru,mogao bi ove godine ostvariti dobar rez na wimbledonu

MI
miran
07:44 19.01.2015.

Kao sto sam i rekao .... adio Coric. U prvom kolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije