Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIV SA ŠALATE

Karlović: Isner je porastao? I ja sam!

'05.02.2013., Dom sportova, Zagreb - ATP teniski turnir PBZ Zagreb Indoors 2013., Ivo Karlovic (CRO) - Grigor Dimirtrov (BUL).Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
22.10.2013.
u 09:30

– Nakon tog povećanja Isnerove visine, dva puta sam provjerio svoju. I imao sam što i vidjeti. Vaš je dečko porastao na 6 stopa i 11 palčeva – napisao je Ivo.

Sa svojih 208 centimetara Ivo Karlović (34) dugo je godina bio najviši tenisač na ATP Touru. No, div sa Šalate dobio je društvo. Amerikanac John Isner (28) ovo je ljeto svoju službenu visinu preinačio sa 6 stopa i 9 palčeva na 6 stopa i 10 palčeva (u ATP-u koriste engleske mjere), a to je u centimetrima Ivinih 208 (stopa = 12 palčeva, palac = 2,54 cm).No, Ivo ne želi krunu najvišeg u povijesti predati bez borbe. U Moskvi je organizirao novo mjerenje svoje visine. I potom na Twitteru slavodobitno objavio:

– Nakon tog povećanja Isnerove visine, dva puta sam provjerio svoju. I imao sam što i vidjeti. Vaš je dečko porastao na 6 stopa i 11 palčeva – napisao je Ivo, što bi značilo da je u 34. godini narastao na barem 210 centimetara.

– Ne znam kad sam porastao. Možda su me u bolnici malo rastegnuli – našalio se Karlo, aludirajući na svoj boravak u bolnici nakon što mu je u travnju utvrđen virusni meningitis. Ivi bi svakako bilo lakše obraniti svoj visinski primat da se tenisačima visina mjeri (i objavljuje) u skladu s međunarodnim mjerama. Mogao bi imati 209 cm i gotovo! Ovako, zbog primjene engleskih mjera, ispada da na Touru nema tenisača visokih 196 ili 197 cm, nego samo 195 ili 198 (Čilić). A Karlo je morao preskočiti 209!

>> Gasquet zaustavio Karlovića u polufinalu Moskve

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije