Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP turnir u Houstonu

Karlović bolji od Isnera u borbi divova, danas u polufinalu sa Sweetingom

Ivo Karlović
Reuters
09.04.2011.
u 11:41

Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Hostonu, gdje će igrati protiv Amerikanca Ryana Sweetinga. Odličan niz u Houstonu, gdje je 2007. godine osvoji svoj prvi ATP naslov, naš je tenisač nastavio protiv Amerikanca Johna Isnera

Div sa Šalate pobijedio je četvrtog nositelja sa 7:6(2), 6:7(2), 7:6 (9). Bio je to meč dva najviša svjetska tenisača. Ivo Karlović visok je 208, a John Isner 206 centimetara. Naš je tenisač iskoristio tek petu meč-loptu za veliku pobjedu, a pritom je u odlučujućoj igri trećeg seta spasio i dvije meč-lopte suparnika.

- Sada znam kako je igrati protiv mene. Nastojao sam sačuvati samopouzdanje iako je John imao dobar servis. Pokušao sam ostati miran i na kraju imao više sreće - kazao je Karlović koji je tijekom meča ispalio 24, a Isner 23 asa.

U prvom setu obojica su čuvala svoj servis, a Karlović je u 13. igri dozvolio suparniku samo dva poena. Obojica su svoj servis čuvali i u drugom setu do 5:5. Uspio je Amerikanac oduzeti servis Karloviću i povesti, ali je i naš tenisač uzvratio suparniku. Ponovno je odlučivala 13. igra u kojoj je Ivo izgubio koncentraciju pa mu je Isner vratio istom mjerom. Div sa Šalate uspio je osvojiti samo dva poena.

U 11. gemu trećeg seta našem se tenisaču ukazala prilika, imao je 0:30 na protivnički servis, no Amerikac je dobio taj gem. I po treći put u meču odlučivala je 13. igra, u kojoj je slavio Karlović 11:9.

Novak Đoković, koji ove sezone ne zna za poraz, propustit će sljedeći tjedan nastup na jakom ATP turniru Masters serije 1000 u Monte Carlu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije