Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugo kolo madrida

Karlović bez rješenja protiv Verdasca

Ivo Karlović
Slavko Midžor/Pixsell
11.05.2010.
u 23:06

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije pronašao rješenje za Fernanda Verdasca u meču 2. kola ATP turnira u Madridu, iz Masters serije 1000. Španjolac je slavio 7:6(5), 6:3.

Ove godine Verdasco igra sjajno tijekom zemljanog dijela sezone, pa je tako igrao finale Monte Carla (poraz od Rafaela Nadala), u Barceloni je slavio, dok je u Rimu poražen od Davida Ferrera u polufinalu.

Snagu Verdasca na zemlji osjetio je i Karlović, makar treba priznati da je hrvatski dvometraš gotovo cijeli meč bio posve ravnopravan favoriziranom domaćem tenisaču.

Verdasco je prvi došao do šanse za break u meču. Imao je jednu break-loptu kod 1:1 u prvom setu, a drugu kod 2:2. No, Karlović je zato imao dvije kod vodstva 4:3 u prvoj dionici. Svih tih nezgoda su se serveri spasili, pa se pobjednik prvog seta odlučivao u tie-breaku.

Tamo je Verdasco bolje krenuo, te poveo 4:2 s prednošću mini-breaka, ali je Karlović odgovorio s tri vezana poena za 5:4. Ipak, do kraja je Verdasco još jednom bio discipliniran na servis Karlovića, pa je tie-break dobio 7:5.

Izgubljeni set nije uzdrmao Karlovića koji je suvereno držao svoj servis u drugom setu do 3:2 za Verdasca. No, u tom trenutku je samo nakratko izgubio mirnoću, ali je zbog toga i izgubio servis. Time je i označen njegov kraj na turniru, nakon osamdeset minuta igre protiv Verdasca.

Bio je ovo peti međusobni meč Karlovića i Verdasca, a hrvatski tenisač još uvijek ima prednost (3-2).

Spomenimo da su se u utorak od turnira tenisačica oprostile druga i šesta nositeljica, Dankinja Caroline Wozniacki i Ruskinja Jelena Dementijeva.

 

ATP Madrid, 2. kolo:

Verdasco (6) - Karlović 7:6(5), 6:3

Federer (1) - Becker 6:2, 7:6(4)

1. kolo:

Gulbis - Montanes 7:5, 6:1

Wawrinka (15) - Granollers 6:4, 6:4

Munoz de la Nava - Querrey (14) 6:7(3), 6:3, 7:5

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije