Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NOVOM MAXU!

Benzema je žrtvovao karijeru zbog ucjene od 100.000 eura, koliko za tjedan zaradi u Realu

Benzema
Foto: Reuters
1/6
13.11.2015.
u 14:56

Dokazi za nogometaša s kojim Modrić i Kovačić dijele svlačionicu su kompromitirajući i mogli bi ga na dulje vrijeme strpati iza rešetaka, piše tjednik Max!

Jednom se već izvukao od dugogodišnjeg zatvora, no ništa nije naučio. Iako je svojedobno priznao: “Da nisam nogometaš, postao bih kriminalac”, Karim Benzema (27) uspio je “pomiriti” oba svijeta kojima naginje, donosi novi broj tjednika Max! koji je od sutra na kioscima.

Napadač Reala mogao bi između pet i sedam godina umjesto na najvećim stadionima svijeta zabijati golove iza visokog zida opasanog bodljikavom žicom dokaže li se da je sudjelovao u ucjeni suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene snimkom seksa. Nogometaš koji godišnje zaradi 10 milijuna eura pao je zbog 100.000 eura (koje inače zaradi za samo tjedan dana u Realu) koliko su ucjenjivači, čija se prava priroda odnosa s Benzemom tek treba utvrditi, tražili od Valbuene u zamjenu da ne objave inkriminirajuću snimku.

A dokazi za nogometaša s kojim Modrić i Kovačić dijele svlačionicu su kompromitirajući i mogli bi ga na dulje vrijeme strpati iza rešetaka. Istražitelji su prisluškivanjem čuli i razgovor napadača Reala i jednog od ucjenjivača, inače Benzemina prijatelja iz djetinjstva, u kojem govore o ucjeni. U tih 20 minuta razgovora policija je dobila dokaze i kako je Benzema znao za snimku i kako je znao da njegovi stari prijatelji pokušavaju iznuditi novac, čak i da je sugerirao Valbueni da plati, što bi ga u konačnici i moglo koštati “glave”.

Prostitutke, transseksualke...

– Mogu ti pomoći. Želiš li da snimka bude uništena, nađi se s mojim prijateljem u Lyonu. Imaš moju riječ kako ne postoje kopije – kazao je Benzema Valbueni 6. listopada u kampu reprezentacije prema transkriptu razgovora koji je vodio s ucjenjivačem, a koji je dospio do medija. Isprva Valbuena nije vjerovao u postojanje snimke, mislio je kako je u pitanju šala, što je Benzema prokomentirao: – Mislim da nas nije shvatio ozbiljno... Ali, nastavak razgovora tek je optužujući za napadača Reala.

– Rekao sam mu: Možeš raditi što želiš. U redu je ako ne želiš platiti, to je tvoj život, ali upozorio sam te.

– Moj je klijent savjetovao Valbueni da upozori obitelj na postojanje snimke, ali mu nije i sugerirao da plati ucjenjivačima – otkrio je Benzemin odvjetnik Sylvain Cormier “kartu” na koju će igrati pred istražnim organima, a čiju obranu već u početku ruše transkripti.

Nakon što su otkriveni razmjeri afere mnogi nisu ostali iznenađeni jer sve je sugeriralo da će Benzema “pasti” kad-tad, kako će si životom na rubu prije ili poslije uništiti i karijeru i život. Četiri godine vukao se po sudovima nakon što je zajedno s Franckom Ribéryjem optužen za spolni odnos s maloljetnom prostitutkom, tada 16-godišnjom Zahijom Dehar. Prijetilo im je čak tri godine zatvora, a izvukli su se nakon što je sud zaključio da “nema dovoljno dokaza da su nogometaši bili svjesni da je Zahia Dehar u to vrijeme bila maloljetna”. Čak ni to nije priječilo Benzemu da se i dalje viđa s prostitutkama, belgijska transseksualka otkrila je da je na susretima s francuskim nogometašem zaradila 8.000 eura. Istovremeno je na muke stavljao prometnu policiju. U ilegalnim je uličnim utrkama slupao dva skupocjena auta, potom je ostao bez vozačke dozvole i platio čak 18.000 eura kazne nakon što je u okolici Madrida vozio 214 km na sat, u zoni gdje je dozvoljeno voziti 100 km/h!? Nije se smirio, samo od svibnja španjolska policija dva puta ga je zaustavila kako vozi bez dozvole, čak mu je oduzela i klupski Audi RS7.

Tko će ga sada kupiti?

Budućnost napadača je upitna, izbornik Didier Deschamps udaljio je i njega i Valbuenu iz reprezentacije iako su se obojica nalazila na njegovu popisu za prijateljsku utakmicu protiv Njemačke, a ovisno o smjeru u kojem istraga bude išla, progonstvo najboljeg napadača trikolora moglo bi se produljiti i do Eura 2016. na kojem će pred svojim navijačima napasti visoki plasman.

Pitanje je i kako će reagirati u Realu, jer zadnje što Florentinu Pérezu treba je loša reklama za Galacticose. Dao je Pérez deklarativnu potporu zvijezdi koja se vratila u momčad nakon noći u istražnom zatvoru, no prema tvrdnjama španjolskih medija istovremeno mu radi iza leđa. Prethodnih je sezona ostajao nezainteresiran za Arsenalove izdašne ponude koje su sezale i do 60 milijuna eura, no sada je spreman poslušati tržište. Pitanje je, međutim, postoji li netko voljan kockati se milijunima eura za budućeg zatvorenika.

>> Tjednik Max pratite i na Facebooku

>> Zvijezda Reala priznala umiješanost u seks skandal sa suigračem

Komentara 8

DU
Deleted user
15:31 13.11.2015.

ovaj je gluplji od najglupljih nogometasa koje svijet pozna. samo jos jedan dokaza koliko inteligencije trebas imati a da si vrhunski nogometas.

Avatar Vrijeme
Vrijeme
15:21 13.11.2015.

Uzas, koji ljakse.

Avatar poglavito
poglavito
15:55 13.11.2015.

Da nije nogometaš i njega bi možda dronovima po pijesku demontirali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije