Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČER IZ NOĆNE MORE

Karim Benzema hat-trickom podsjetio na Dinamov neslavni rekord u Ligi prvaka

Champions League - Quarter Final - First Leg - Chelsea v Real Madrid
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/4
06.04.2022.
u 23:50

Najstariji igrač s hat-trickom postao je francuski golgeter, koji je tri gola protiv Chelsea zabio s 34 godine i 108 dana.

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju pobijedio Chelsea 3:1, a sva tri gola za kraljevski klub zabio je francuski napadač Karim Benzema.

Bio je to njegov četvrti hat-trick u Ligi prvaka, a na vrhu su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo s po osam utakmica u kojima su postigli najmanje po tri gola.

Messi svih osam u Barceloni, a Ronaldo sedam u Realu, a jedan u Juventusu.

Ukupno su 93 igrača u susretima Lige prvaka upisala hat-trick.

07.12.2011., stadion u Maksimiru, Zagreb - Liga prvaka, skupina D, 6. kolo, Dinamo Zagreb - Lyon. Bafetimbi Gomis. r"nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U jednoj sezoni najviše ih je imao Cristiano Ronaldo, tri i to 2015/16., dok su Karim Benzema, Robert Lewandowski, Lionel Messi i Luiz Adriano u jednoj sezoni imali po dva.

Najbrži hat-trick upisao je napadač Lyona Bafetimbi Gomis kojem je trebalo svega osam minuta kako bi u prosincu 2011. zabio tri gola zagrebačkom Dinamu. Bila je to utakmica u kojoj je francuski sastav slavio 7:1.

Najmlađi igrač koji je na jednoj utakmici zabio tri gola bio je Raul Gonzalez, koji je imao 18 godina i 114 dana kada je zabio tri gola u 6:1 pobjedi Real Madrida protiv Ferencvarosa u listopadu 1995.

Najstariji igrač s hat-trickom postao je večeras Karim Benzema koji je tri gola protiv Chelsea zabio s 34 godine i 108 dana.

>>> Luka Modrić izabran za najboljeg

Komentara 1

DU
Deleted user
00:56 07.04.2022.

Chelsea se raspada od kada ga Abramovic prodaje. Igraci vise misle na transfere nego na igru na terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije