Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak derbija

Kapetan Antolić: Navijači, vratite se, 
Škoti će proći kao Rijeka

06.11.2014., stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, 4. kolo, GNK Dinamo - Salzburg. Domagoj Antolic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.12.2014.
u 13:20

- Da bismo izgubili prvo mjesto, morali bismo odigrati dosad najgore proljeće - tvrdi kapetan.

S opipljivom su strepnjom i nervozom Dinamovi nogometaši čekali okršaj sa zahuktalom Rijekom, silne jesenske oscilacije i krah u Europi uništili su samopouzdanje plavih. Međutim, kad je bilo najvažnije, Dinamo je odigrao možda i najbolju jesensku utakmicu, demolirao je Riječane i učvrstio vodstvo na ljestvici sa sedam bodova prednosti ispred Riječana. Još je jedan nepisani naslov jesenskog prvaka u džepu...

- Ovom smo si pobjedom uljepšali kraj sezone i dolazeće blagdane. Imamo mir i lijepu bodovnu razliku i ne znam što bi se trebalo dogoditi pa da nas Rijeka stigne. Morali bismo odigrati valjda najgore proljeće u povijesti! A to se neće dogoditi – kaže kapetan plavih Domagoj Antolić, prvo ime dvoboja s Rijekom, upisavši asistencije kod pogodaka Ademija i Henriqueza.

Bili smo motivirani

Što se, dakle, dogodilo da je Dinamo napokon pokazao željeno lice? Zašto niste prije desetak dana protiv Astre bili tako goropadni, agresivni i željni pobjede u utakmici većega uloga nego što je bila ova s Rijekom?

- Teško je objasniti onu lošu igru u Rumunjskoj. A uoči Rijeke bili smo neviđeno motivirani, sve ovo što se događa oko nas utjecalo je na buđenje inata. Bilo je mnogo negative u medijskim osvrtima, navijači su bili nezadovoljni i istina je da smo zaslužili kritike zbog loših igara. A kad smo vidjeli da se Rijeka tretira kao nekakav pritajeni favorit u Maksimiru, onda smo definitivno 'pukli'! Razgovarali smo u svlačionici, znali smo da moramo vratiti zajedništvo koje nas je krasilo ljetos. Zadnji put smo valjda bili tako složni protiv Hajduka na Poljudu. Odlučili smo pokazati tko je gazda u Prvoj HNL, to smo i učinili.

Pokušajte nam ipak objasniti ono letargično izdanje protiv Astre, bila je to utakmica 'biti ili ne biti', a Dinamo je izgledao nevjerojatno bezvoljno, kao da su vam misli bile negdje daleko od nogometa?

Užas u Rumunjskoj

- Bio je to užas, sad mi je, nakon Rijeke, još više žao te propuštene prilike jer smo dokazali da možemo! Ali, povratka nema... Znate, ovih bih sedam bodova prednosti u Prvoj HNL mijenjao za onu pobjedu protiv Astre.

I vi ste nakon Rumunjske bili na ledu, trener Zoran Mamić nije vas uopće vodio u Pulu.

- Bio sam na poštedi, nije to bila kazna. Rekao sam šefu da imam problema s ranama na peti pa mi je odmor bio dobrodošao.

Gdje su pravi razlozi jesenskih oscilacija?

- Igrali smo dobro do listopada, a onda je uslijedio pad. Logičan pad, jer smo rano počeli sezonu. Ali, morali smo se ranije iščupati iz krize, to je bilo neoprostivo i predugo je trajalo. Sad smo opet pravi i doista mi je žao što je ovaj dio sezone pri kraju.

U četvrtak dolazi Celtic, na još jednom prosinačkom oproštaju s Europom?

- Ponovimo li pristup i igru kao s Rijekom, Škoti će nastradati! Nadam se samo da će doći više gledatelja, valjda neće padati kiša. Dvoboj s Rijekom bio je dobra pozivnica - kaže Antolić, kojem ugovor s plavima traje još tri godine.

A ima li ponuda za odlazak?

- Ne zamaram se razmišljanjima o odlasku, zadovoljan sam u Dinamu. Kapetan sam momčadi, igrao sam i za reprezentaciju, dječački mi je san ostvaren. I želim podići pokal za deseti naslov prvaka – kaže Antolić.

>> Dinamovci: Igrali smo sjajno, ovakvi bi bili konkurentni i u Europi

Komentara 7

ED
europski dinamo
13:37 08.12.2014.

Rekao sam sebi da vas necu gledati protiv Rijeke i Celtica jer to ne zasluzujete poslije sramotnog 2.poluvremena u Rumunjskoj,ali ipak sam dosao na stadion i kisnuo 2 sata po onoj hladnoci i veselio se svakom golu. Neobjasnjivo je da ste vec u Puli duplo vise trcali i zalagali se nego u utakmici godine u Puli. Najzalosnije kaj cemo taj Celtic nabiti u hendikepu samo kaj to vrijedi.....

RA
rada1811
13:51 08.12.2014.

Kaže Zdravko da nema publike jer stadion nije natkriven,pa eto ,kad napravite krov javite se!

Avatar marinerohr
marinerohr
14:40 08.12.2014.

Kapetane, hvala, al ne smijemo. Navodno smo jednom bili negdje gdje je bio netko tko se gazdi ne svidja. Pa eto ne smijemo vise nikad bodrit momcad. Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije