Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SCENARIJ ZA PONEDJELJAK

Kamo će Marković kada Štimac dođe na posao u Rusanovu?

markovic
Davor Puklavec/Pixsell
18.02.2011.
u 08:02

Oba tabora uvjerena su da su u pravu, oba imaju čvrste argumente. Od nedjelje HNS će prvi put imati dva predsjednika. Nezapamćena lakrdija

U namjeri da domaću i međunarodnu javnost uvjeri kako njezina nedjeljna skupština ima potpuni legalitet, Štimčeva struja bavi se mišlju da iz odlučivanja o svojim odlukama izuzme zagrebački Ured za opću upravu, u čiju neutralnost sumnja nakon što je taj ured hladno verificirao Markovićevu pobjedu od 17. prosinca 2010. godine.

Iscrpljujuća bitka

Tako bi se Štimac mogao obratiti nekom drugom uredu državne uprave, izvan metropole, ili pak unaprijed prihvatiti poraz kod Bandićevih birokrata, pa čekati pravorijek Ministarstva uprave. Uglavnom, bitka za dokazivanje legalnosti bit će duga i iscrpljujuća...

Scenarij za nedjelju već je odavno izvjestan. Ne bude li iznenadne Mamićeve diverzije, Štimac će u Westinu okupiti najmanje 25 svojih istomišljenika. U skladu s propisima, poništit će sve odluke skupštine od 17. prosinca 2010. i izabrat će ga za predsjednika HNS-a. Najmlađega do sada, s impresivnom igračkom karijerom. Izbore će popratiti vojska novinara, a slika pobjednika bit će odaslana i u svijet...

To je, dakle, nedjelja, ali što donosi – ponedjeljak? Što ako samouvjereni Štimac jutro nakon pobjede odluči doći na posao u Rusanovu, zauzme predsjednički ured i kod tajnice Marije Nemet naruči prvi predsjednički cappuccino? Hoće li Vlatko ustati u praskozorje i spriječiti “okupaciju”?

Nema dvojbe da ulazimo u razdoblje nezapamćenoga kaosa u Kući nogometa, u kojemu ni jedna strana neće ustuknuti dok joj to ne sugerira netko “odozgo”. Marković, doduše, djeluje umorno i nezainteresirano i možda mu je zaista puna kapa svega, ali kao Mamićev vojnik nema pravo na povlačenje.

Hoće li o pobjedniku na kraju presuditi Ministarstvo uprave i znači li to uplitanje politike u rad Saveza, što Uefa strogo brani?

– To nikako ne bi značilo uplitanje politike jer to nije rasprava u Hrvatskom saboru o predsjedniku HNS-a. Ministarstvo uprave samo je tijelo državne uprave i ne donosi političke odluke – objašnjava pravni stručnjak Ivan Brleković.

Uefa traži čiste odnose

Hoće li, u slučaju da imamo dva predsjednika, Uefa raditi pritisak na Savez?

– Do toga neće doći jer neće biti dva predsjednika. Može biti samo jedan legitimno izabran predsjednik i jedan koji će misliti da je predsjednik – dodaje Brleković.

Ma koliko se predsjednički dualizam činio kao komedija koja će nas još mjesecima zabavljati, on istodobno nosi i dozu opasnosti. Ta sapunica mogla bi izazvati reakciju Uefe, koja inzistira na čistim odnosima i računima. Nyon želi samo jednoga partnera i kao krajnja mjera moguća je čak i prijetnja sankcijama Savezu, kao što su to svojedobno iskusili Makedonci. Nadamo se da zbog rata Markovića i Štimca u predvečerje Eura 2012. neće ispaštati – Bilić...

Komentara 48

Avatar PTB
PTB
20:16 18.02.2011.

euro d Kaj je ovo vrtić jebote?

Avatar nekakav
nekakav
08:07 18.02.2011.

štimac bez verifikacije ne može u rusanovu. može samo u lepoglavu, na temelju 6 prijava koje uskok privodi kraju. gdje će mu sinovčić praviti društvo. naučit će i jedan vrlo grleni dijalekt lepoglavskog kraja, toliko pjevniji od ostalih. što će marković napraviti? na svojoj slijedećoj sjednici će nastaviti sa svojim poslom. imamo dvije skupštine, jedna će drugoj osporavati legitimitet. tko je u pravu? uskok!

ED
europski dinamo
20:11 18.02.2011.

Tot Prestani vrijeđati ljubimca BBB-a Štimca jer ćeš im se jako zamjeriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije