Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI STRIJELAC LIGE Nikola Kalinić vraća se na travnjak nakon ozljede i dvotjedne stanke

Kalinić: Htio bih da me Hajduk sada pusti u inozemstvo

15.11.2008.
u 19:36

Goran Vučević je gotovo zaboravljen, poljudska događanja odvijaju se velikom brzinom. A najskuplji Hajdukov igrač, prvi strijelac lige Nikola Kalinić (20) već odavno nije bio na travnjaku. Sudjelovao je u onom porazu od Zadra nakon kojeg je Vučević odstupio, a potom je pauzirao zbog teškoća s koljenom. No, ozljeda i stanka su prošle, za dvoboj s Rijekom vraća se u momčad.

Erceg: Nikola je na meti klubova iz cijele Europe


Otkako je otišao s dužnosti Hajdukova sportskog direktora Erceg velikim koracima grabi u menadžerskoj karijeri. Stalno je na putu, a vodi brigu i gdje će karijeru nastaviti Nikola Kalinić. On je u Split na pregovore doveo Valenciju, koja je Hajduku za Kalinića ponudila 7,5 milijuna eura.
- Nije Valencia jedina zainteresirana za Kalinića. Puno je klubova bacilo na njega oko, odavno jedan igrač nije izazvao toliko zanimanja. Za Kalinića se zanimaju klubovi iz cijele Europe, od istoka pa do krajnjega juga, iz Ukrajine, Rusije, Njemačke, Engleske, Španjolske... No, sve je u Hajdukovim rukama - kazao je Erceg. (om)
- Bit ću na raspolaganju treneru Anti Miši, jedva čekam da zaigram. Teško je s tribina pratiti momčad i utakmice. Toliko puta sam se trznuo da sam se osjećao kao da igram. Momci su odlično igrali, vratili su se u pobjednički ritam. Šteta što Slaven Belupo nismo svladali u prvoj četvrtfinalnoj utakmici kupa, zaslužili smo tu pobjedu. Ali, vjerujem da ćemo u Koprivnici biti bolji i ući u polufinale - kaže Kalinić.

Vratit ćemo Rijeci dug
No, do tog uzvrata ima još vremena. Najprije Rijeka, pa Slaven Belupo u prvenstvu.

- Pobjede, samo pobjede me zanimaju. Osvojili smo šest bodova zaredom, vjerujem da ćemo nastaviti tim ritmom i u susretu protiv Rijeke. Momčad s Kantride je kvalitetna, pobijedila nas je u prvom dijelu prvenstva, sad ćemo joj uzvratiti za to - kazao je Kalinić.

Premda je pauzirao dva kola, Kalinić je i dalje vodeći strijelac lige. Mandžukić i Vručina prijete, ali Hajdukova napadača još nisu prestigli.

- Ha, dobro je, neka tako i ostane. Ma, nije to meni tako napeto. Naravno, volio bih biti prvi strijelac lige, ali najvažniji mi je Hajdukov plasman. A Mandžukić i Vručina su, svaki na svoj način, kvalitetni igrači.

Oko Kalinića se vrte milijuni. Valencia, Palermo, Napoli... Zainteresiranih ima, Hajduk je za njega istaknuo cijenu od 10 milijuna eura. Igra li Kalinić posljednje utakmice u Hajdukovu dresu?

Neopterećen odlaskom
- Uopće se time ne opterećujem. Bit će onako kako Hajduk procijeni. Možda odem, možda ne, sve to što se priča ne ostavlja trag na mojoj igri. U svakoj utakmici dajem maksimum i tako će biti dok budem u Hajduku. Osobno, volio bih da me Hajduk na zimu pusti - iskren je Kalinić.

Ostane li, veliko je pitanje tko će ga trenirati. Puno je kombinacija, vodstvo kluba očekuje bivšeg Chelseina trenera Avrama Granta na nastavku pregovora u Splitu. Naravno, igrače se o tomu neće puno pitati, ali zanimalo nas je Kalinićevo mišljenje.

- Žao mi je što je s trenerske klupe otišao Goran Vučević, to moram naglasiti. Ali, pita li se mene, za Mišin sam ostanak na mjestu trenera - zaključio je Nikola Kalinić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije