Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati u Svetoj zemlji

Kale: Nisam želio Biliću dati informacije o Izraelu

Giovanni Rosso
Vanja Zubčić
09.10.2010.
u 09:05

Nekadašnji hajdukovci podijeljeni u navijanju. Slaba točka Hrvata je vratar Runje jer nije dobar u igri s loptom!, izjavio je izraelskim medijima Runjin kolega Kale, koji je uzeo bakino prezime Dreshrer

U hotelu Hilton u Tel Avivu naletjeli smo na Bilićeva špijuna! Bivši reprezentativac Giovanni Rosso živi u glavnom gradu Izraela, bavi se menadžerskim poslom, dopredsjednik je Izraelsko-hrvatske gospodarske komore, a u slobodno vrijeme dojavljuje Biliću pikanterije o Izraelcima.

Stisnut će 20 minuta

– Ja špijun? Eto, i vi me to pitate, kao i Izraelci, a ja vam odgovaram: ma što će Biliću špijun kad je ovdje bio pomoćnik Vučević i sve saznao o suparniku! Što mu ja to mogu još dati? Istina, Bilić me jednom nazvao i pitao o igraču Rafaelovu, i to je bilo sve od špijunaže – kazao je Rosso.

Čega se najviše pribojavate?

– Prvih 20-tak minuta, kada nam neće dati da dignemo glave, stisnut će nas žestoko, a publika će ih nositi. Nije to ni približno pakao kao na Poljudu kad igra Hajduk, ali treba se čuvati toga njihovoga zanosa. Pribojavam se i toga što naši igrači nisu standardni u klubovima, kako će izdržati taj pritisak.

Izrael bez Benayouna?

– I njemu sam rekao da bi za nas bolje bilo da igra. Jer, na njega smo se pripremali, on je taj o kojemu sve ovisi, sve je podređeno njemu. A sada će se pojaviti neki drugi "Benayoun" ili više njih, ne znamo što nas čeka. No, s Yossijem ili bez njega, Hrvatska je bolja od Izraela – dodaje Rosso, koji je dao i veliki intervju listu Yediot ahronot, na čijoj je naslovnici njegova poruka izraelskim igračima: "Budete li igrali kao protiv Malte, izgubit ćete 0:3!".

Priča o Bilićevim špijunima jako je zaintrigirala Izraelce, te ih je potraga dovela i do Tvrtka Kale (36), vratara Hapoela iz Haife. To je onaj golman koji je s Hajdukom 2005. godine dobio osam komada od Debrecena, kada je bio suigrač s našim reprezentativcima Kranjčarom i Bartulovićem. Kale pak tvrdi da je netko iz Bilićeva stožera s njim kontaktirao te ga zamolio informacije o izraelskim reprezentativcima.

Bez Benayouna slabiji

– A ja sam uzvratio: "Mogu vam dati informacije o Grcima, ako vam trebaju" – kazao je Kale za jedan izraelski list.

Tvrtko je već četiri godine u Izraelu, vrlo je cijenjen i popularan, dobio je izraelsko državljanstvo, a čak je i prezime promijenio u Dreshrer, po baki Židovki. Pitali su ga i za slabe točke Hrvata.

– To je vratar Runje, jer nije dobar u igri s loptom. Izraelci trebaju napasti zadnju liniju Hrvata kako bi oni što češće vraćali loptu svom vrataru – kazao je Kale i dodao kako je Izrael bez Benayouna čak 30 posto slabiji, te da Bilić zbog toga ima manje glavobolje.

A na pitanje o pobjedniku, Kale bez ustručavanja zaključuje:

– Nadam se da će to biti Izrael. A ako i ne bude, skupina će biti zanimljiva i neizvjesna do samoga kraja.

Komentara 24

OB
-obrisani-
09:23 09.10.2010.

Runje ,slaba karika... Joj mutavko, ti si mi puno bolji ?.... Debrecen, 8 !!

Avatar Dančo
Dančo
10:58 09.10.2010.

Govno je bio i ostao...igrali smo zajedno nogomet po školskim igralištima u samoboru kao djeca...ali ovo me je šokiralo...smrad jedan,isprdak od čovjeka.

BL
blata
13:13 09.10.2010.

još jedan juda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije