Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojkaši Hrvatske plasirali se na EP

Kakvo ljeto - bronca na Zlatnoj ligi, zlato na Mediteranskim igrama...

odbojka
Dubravka Petric/PIXSELL
22.08.2022.
u 23:47

- Čestitam igračima, uspjeli smo i kvalificirali se na Europsko prvenstvo. Znajući koliko nam je bitna ova utakmica, u nju smo od prvog trenutka ušli jako i ozbiljno - rekao je kapetan Marko Sedlaček

Odbojkaši Hrvatske pobjedom nad Ciprom (3:0) u gostima, u posljednjem susretu skupine E, osigurali su drugo mjesto i dovoljan broj pobjeda i bodova da budu među pet najboljih drugoplasiranih, od sedam momčadi, te osiguraju EP koje se igra dogodine.

- Čestitam igračima, uspjeli smo i kvalificirali se na Europsko prvenstvo. Znajući koliko nam je bitna ova utakmica, u nju smo od prvog trenutka ušli jako i ozbiljno - rekao je kapetan Marko Sedlaček dok je Petar Višić dodao:

- S ovom utakmicom možemo reći da smo vrlo uspješno odradili ljetni ciklus. Bili smo treći u Zlatnoj ligi, zlatni na Mediteranskim igrama i plasirali se na EP.

Porazom od Grčke, koja je osigurala prvu poziciju u našoj skupini, Hrvatska je trebala pobjedu od 3:0 protiv Ciprana.

- Uspjeli smo je ostvariti, svi smo zadovoljni i presretni. Bilo je jako teško, dugo i naporno, no kad se uspjesi redaju onda je sve lakše. Sada nas čeka klupska sezona, želim svim svojim suigračima i stručnom stožeru uspješnu sezonu te da se svi zadovoljni ponovo okupimo iduće ljeto - rekao je Kruno Nikačević.

Još se ne zna domaćin Europskog prvenstva 2023. godine, a tamo će naslov braniti Talijani koji su lani u finalu pobijedili Sloveniju (3:2). Hrvatska je posljednji put na Europskom prvenstvu igrala 2015. godine. 

Komentara 1

LI
liliZG
19:48 23.08.2022.

zašto ih onda češće ne pratimo na tv-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije