Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEVET GOLOVA

Kako objasniti šou Gorice protiv Istre? Sopić: Razbio sam pola svlačionice, htio potjerati osmoricu

Najluđa utakmica sezone u HNL-u, palo čak devet golova na utakmici između Gorice i Istre
Foto: Igor Soban/PIXSELL/PIXSELL
1/5
12.03.2023.
u 12:24

Dojmovi se još nisu slegli nakon dvoboja u Velikoj Gorici, gdje su domaćini u konačnici slavili s 5:4. Sve do 79. minute, Puljani su imali dva pogotka prednosti...

Bila je to nevjerojatna nogometna predstava. Gorica je u jednom od najdramatičnijih raspleta neke utakmice HNL-a svladala Istru s 5:4, sačuvavši tako nadu u ostanak u ligi. Puljani su do 79. minute imali prednosti 3:1. Za gostujuću momčad je u 13. minuti zabio Bakrar, a Bralić je u 30. minuti izjednačio. Kada je Bakrar u 42. zabio i drugi put, a Caseres u 52. povisio vodstvo Puljana na 3:1, činilo se da je priči kraj.

Garcia: Naš kolaps

No, uslijedio je preokret domaćina. U 79. minuti Prširov pogodak s bijele točke za 2:3 označio je početak drame. Gorica je, naime, u samo četiri minute postigla tri pogotka. U 81. ju je u igru vratio Fučak (3:3), a samo dvije minute kasnije prednost joj je donio Suk (4:3). No, drama je nastavljena... U petoj minuti nadoknade za Puljane izjednačio Matheus (4:4), a za slavlje domaćih pobrinuo se Mitrović pogotkom glavom samo minutu kasnije (5:4).

- Ne znam što nam se dogodilo. Mislio sam da ćemo nakon 3:1 zabiti još dva pogotka i završiti priču - kazao je Gonzalo Garcia, trener Istre, pa dodao:

- Iskreno, još se pitam kako je moguće da se to dogodilo jer 75 minuta bilo je sve na našoj strani. Kad sam ušao u svlačionicu nisam znao što reći igračima, niti su ni znali što reći meni. Moramo detektirati kako nam se ogodilo da od potpune dominacije dođe do kolapsa. Ne smijemo izgubiti samopouzdanje, već iz ovoga izvući pouke.

Trener domaćina Sopić bio je utučen u poluvremenu, ali nakon utakmice bio je jako zadovoljan i sretan.

10.03.2023., Velika Gorica - 25. kolo HNL-a izmedju HNK Gorice i NK Istre 1961 na Gradskom stadionu Velika Gorica. Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Soban/PIXSELL/PIXSELL

- Nikad nisam vidio ovakvo što. Kako smo igrali prvo poluvrijeme, smijenio bih sam sebe i potjerao osam igrača. Razbio sam pola svlačionice. Ako iziđeš bez krvi na teren, onda je bolje da ostaneš doma sa ženom peći kolače. Nije problem izgubiti od dječjeg vrtića, ali morate ostaviti tri litre krvi na terenu. Dečki su poginuli u drugom poluvremenu, svaka im čast. Zabili smo pet golova, a prije ove utakmice samo tri u njih sedam. Htio sam povući Mitrovića iz igre, a zabio je za pobjedu. Da, imali smo i sreće. A sad trebamo čvrsto ostati na zemlji. To je samo jedna pobjeda i ništa više. I dalje smo posljednji na ljestvici, ništa se nije promijenilo. Preostaje nam samo težak rad i puno odricanja - kazao je Sopić.

Jurićev težak prijelom ruke

Nažalost, Ante Matej Jurić, igrač Gorice, utakmicu neće pamtiti po dobrom budući da se u 62. minuti teško ozlijedio. U jednom dvoboju nezgodno je pao i tešku ozlijedio ruku te je odmah prebačen u bolnicu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije