Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luka je upitan

Kako bez Modrića? Vukojević i Sammir donose defenzivu i ofenzivu, a to nam treba

12.06.2014., Sao Paulo, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, Brazil - Hrvatska. Luka Modric.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
15.06.2014.
u 10:15

Kovač se nada Modriću, ali mora slagati varijantu što bez njega. Već dugo nismo igrali bez našeg stožernog igrača, statistika nam baš ne ide u prilog

Drhtat će Niko Kovač nad stanjem Luke Modrića. To maleno stopalo trese naciju. Vijesti koje je odaslala liječnička služba djeluju poput apaurina.

– Nije ništa slomljeno – poručili su doktori.

Bolno stopalo

I to je dobro, jer da je nešto puklo, Modrić bi bio izgubljen do kraja Svjetskog prvenstva. Taj start Luiza Gustava stvarno je bio žestok i imat će o čemu on i Luka razgovarati budu li jednog dana zajedno igrali u Madridu. Gustavo je izuzetno cijenjen i mogao bi biti zamjena Xabi Alonsu u srcu Realove momčadi.

Iz naše utvrde u Tivoliju procurilo je da Modrića stopalo jako boli i da je njegov nastup protiv Kameruna pod velikim upitnikom. Naš izvor tvrdi da Modrić neće trenirati sve do Manausa i da će tek dan uoči utakmice Kovač odlučiti hoće li igrati. Prema trenutnim razmišljanjima stožera Modrić će preskočiti dvoboj s Kamerunom, jer je prisutan strah da neće biti pravi, te da bi se ozljeda mogla pogorašti čime bi ga izgubio za utakmicu s Meksikom.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Kovač se nada Modriću, ali mora slagati varijantu što bez njega. Već dugo nismo igrali bez našeg stožernog igrača, statistika nam baš ne ide u prilog. On je igrač koji Hrvatskoj daje okus i miris, naš glavni igrač. Uostalom, i Real je, kada ga nema u igri, oslabljen, a kako ne bi bila Hrvatska. Srećom, zasad nije ništa Ćorluki, izostanak njih dvojice bio bi poguban. Njih dvojica su u tandemu izostali tek dva puta, oba puta smo izgubili, protiv Engleske na Wembleyu (5:1) i Škotske (1:0).

Dakle, što Kovač može kombinirati, koga staviti u sredini terena... Jedna od osnovnih varijanti je ulazak Ognjena Vukojevića, koji bi u tandemu s Rakitićem činio par zadnjih veznih.

– Ako Modrić ne može, onda bih stavio Vukojevića na zadnjeg veznog, jer treba zaustavljati kontre Kameruna, a iza Mandžukića bio bi mi Sammir. On može podvaliti loptu za Mandžukića – kaže izbornik U-19 Zoran Vulić.

Teško je za povjerovati da će Kovač mijenjati dva veznjaka, izostanak Modrića vjerojatno će značiti Kovačićev ostanak u momčadi.

Riješenje sa Sammirom

Postoji i varijanta, manje moguća, da dvojac vezista budu Kovačić i Rakitić, a ispred njih Sammir. Možda i Brozović bude u kombinacijama, u njega Kovač ima veliko povjerenje.

A i prečesto nas je izbornik iznenađivao svojim potezima da bismo očekivali nešto logično. Olako zanemaruje iskustvo, kod njega "stare kuke" poput Vukojevića i Eduarda slabo stoje. A nitko nas ne može uvjeriti da ne mogu pomoći.

>>Luka Modrić ipak nije teže ozlijeđen!

>>Real nudi 34 mil. € za Ramiresa, ali Mourinho će ga pustiti samo ako mu daju Modrića

Komentara 37

Avatar feudalac
feudalac
11:04 15.06.2014.

Maršiću, Ozrene kaj sad s štetočinom Jelavićem, uvaljivao si ga Kovaču tjednima pred utakmicu s Brazilom? Jelavić će "napraviti štetu" brazilcima? Jelavić može zadržati loptu dok se ostali ne priključe? Jelavić je bio igrač manje za Hrvatsku, ovo je nadam se bila njegova zadnja šansa da se pokaže i oproštaj od reprezentacije.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
12:00 15.06.2014.

Njemacki ko-komentator, proslavljeni golman Oliver Kahn, je za prvi i treci gol okrivio golmana Pletikosu.Naime, an tvrdi, da se Pletikoa lose odrazava i da mu zato fali 20-30 cm, koji su u oba ova slucaja bili kljucni. Osim toga Srna, Jelavic, Corluka su bili cisti promasaji.Olica je trebao u poluvremenu a najkasnije u 70 min. zamjeniti Eduardom a Rebica je trebao stavii od pocetka umjesto "panjine"Jelavica.

DO
dodotatino
13:17 15.06.2014.

Ozrene ne prdi. On je izbornik a ti novinar, iako si u mnogim situacijama glasnogovornik pojedinaca i klubova. Ako se moramo bojati za rezultat bez obzira tko je ozljeđen onda niti ne moramo proći u drugi krug. Zašto omalovažavaš druge naše igraće. I usput zaboravljaš namjerno da je Kovač Brozovića imao u mladoj repki i da mu je izvrsno odrađivao sve zadatke. Možda ga pozna puno bolje nego druge. Dajte neku priču o Kamerunu i Meksiku da vidimo da ste zaista sportski novinare. O našoj momčadi mi i tako sve znamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije