Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec dobio novi sportski objekt

Kad se udruže tri prijatelja, tri zaljubljenika u sport, onda nastane nova dvorana

Foto: Privatan album
1/3
16.06.2023.
u 22:04

Na otvaranju Arene odigrano je nekoliko ekshibicijskih mečeva u kojem su sudjelovali Martin Kegel, šesterostruki prvak Hrvatske i Franka Vidović, europska juniorska prvakinja i višestruka prvakinja Hrvatske

Čakovec je postao bogatiji za još jedan novi sportski objekt.

Naime, otvorena je jedinstvena skvoš arena koja je nalazi u sportskom središtu Čakovca, u ulici Sportska bb, u neposrednoj blizini streljane, zatvorenih gradskih bazena Marija Ružić i  nogometnog stadiona.

S obzirom na to da će uskoro u blizini biti izgrađen i regionalni tenis centar, bit će ovo jedinstveno urbanističko rješenje u kojem su svi sportovi objedinjeni na jednom mjestu, po čemu se Čakovec može uspoređivati s najmodernijim manjim gradovima Europe. 

Na otvaranju Arene odigrano je nekoliko ekshibicijskih mečeva u kojem su sudjelovali Martin Kegel, šesterostruki prvak Hrvatske, Ivan Krznarić, brončani na prvenstvu Hrvatske, Franka Vidović, europska juniorska prvakinja i višestruka prvakinja Hrvatske, te Paulina Radoš, viceprvakinja Hrvatske. 

Sam objekt ima površinu od 400 m2 i sastoji se od dvije squash dvorane i ugostiteljskog objekta.

Tu su dva profesionalna skvoš terena, jedina u regiji građena po međunarodnim skvoš standardima koja će nuditi jedinstveni ugođaj igračima i zaljubljenicima u skvoš.

Rezervacija termina se može napraviti preko aplikacije https://openresa.com/club/squasharenacakovec što omogućuje laku i jednostavnu rezervaciju termina, odnosno alternativno putem telefona 098/9230-943.

Ovo je kapacitetima i izvedbom jedina profesionalna skvoš dvorana u našoj regiji, tako da se očekuju osim igrača iz međimurske županije, igrače iz Koprivnice, Varaždina, Slovenije, pa i šire.

Dvorana ima kapacitete koji mogu podržati organizaciju raznih evenata: skvoš natjecanja, rekreacija, team buildinga...
Cilj ovog centra je poticanje ljudi na sportsku aktivnost, kako kod djece tako i kod odraslih.  Skvoš se u Hrvatskoj ne ubraja u kategoriju masovno popularnih sportova, no u svjetskim razmjerima iznimno je popularan.

Ne bez razloga: koristan je za zdravlje u tolikoj mjeri da ga je prije nekoliko godina utjecajni časopis Forbes proglasio “najzdravijim sportom na svijetu”.

Cilj je kroz natjecanja promovirat "novi" sport zainteresirati populaciju te kroz skvoš aktivnosti doprinositi zdravlju populacije te doprinositi odgoju djece, razvijanju motoričkih, funkcionalnih i kognitivnih sposobnosti.

Cilj je kroz sportske manifestacije i promociju narednih godina stvoriti bazu igrača: djece, studenata, rekreativaca, umirovljenika ali i natjecatelja te tima osvještavati važnost sportskog života u današnjem vrlo dinamičnom životu.

Kroz natjecanja najbolji je način socijalno doprinositi zajednici te ima pokazati nove sportove i novi način sportske aktivnosti. 

Investitori u ovaj objekt su veliki zaljubljenici u sport Predrag Rojko, Vedran Žbulj i Damir Dolar.

Dobri prijatelji koji aktivno igraju skvoš već preko 20 tak godina, ali bi i za sljedećih 20 godina, kada će biti u mirovini, voljeli odigrati partiju skvoša i uživati gledajući mlade generacije kako uživaju u ovom jedinstvenom sportu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije