Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Juventusu novi Derby della Mole

Juventus
Reuters/PIXSELL
30.11.2014.
u 00:30

U dugogodišnjoj povijesti za sada je odigrano 229 utakmica (prvenstvo i kup) između ovih suparnika, a prednost je ipak na strani Juventusa. Prvak Italije iza sebe ima 95 pobjeda, Torino njih 72, dok je čak 62 susreta završeno bez pobjednika.

Nedjelja će ljubiteljima talijanskog nogometa ponuditi i Derby della Mole, legendarni obračun Juventusa i Torina. Riječ je o najstarijem nogometnom derbiju u Italiji koji datira još od 13. siječnja 1907. godine, piše Goal.com.

U dugogodišnjoj povijesti za sada je odigrano 229 utakmica (prvenstvo i kup) između ovih suparnika, a prednost je ipak na strani Juventusa. Prvak Italije iza sebe ima 95 pobjeda, Torino njih 72, dok je čak 62 susreta završeno bez pobjednika.

Najbolji strijelac u povijesti ovih ogleda je Giampiero Boniperti, nekadašnji napadač Juventusa koji je postigao 14 pogodaka u Derbyu della Mole.

Juventus je danas u odličnoj formi i kao takav veliki favorit u 230. ogledu ovih suparnika. Momčad Massimiliana Allegrija ima niz od pet uzastopnih pobjeda (Empoli, Olympiacos, Parma, Lazio, Malmö), a u tom je periodu Juventus skupio respektabilnu gol-razliku 17:2.

Na prvenstvenoj ljestvici Juventusu sa samo tri boda zaostatka "leđa čuva" Roma, pa talijanski prvak "pod mus" mora slaviti i u ovom obračunu.

Torino je pak u rezultatskoj krizi. U posljednja četiri gostujuća ogleda Torino je upisao četiri poraza. Praznih ruku vraćali su se s gostovanja kod Napolija (2:1), Lazija (2:1), HJK Helsinkija (2:1) i Rome (3:0). A sada se treba "vaditi" protiv Juventusa.

Statistika međusobnih ogleda u potpunosti je na strani Juventusa. Čija je kvaliteta često baš u ovim derbijima dolazila do izražaja. Juventus tako iza sebe ima niz od šest uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Uostalom, Torino je posljednji put u gradskom derbiju slavio u siječnju 1995. godine, prije gotovo 20 godina. A od tada traje velika dominacija Juventusa...

Juventus će biti bitno oslabljen. Massimiliano Allegri na raspolaganju neće imati Ogbonnu, Padoina, Barzaglija, Asamoaha, dok je upitan i nastup iskusnog Evre. No, niti to neće utjecati na novu pobjedu talijanskog prvaka. Koji će laganicom stići do novih bodova...

>> Kladioničarske najave pratite na portalu Goal.com

>> Andrej Kramarić ostvario san i sve dogovorio s Juventusom!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije