Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FFC 13 Kickboks:

Jurković taktički riješio Tavaresa, Verunica došao do velike pobjede pred svojom publikom

FFC Zadar
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/7
07.06.2014.
u 09:45

Najbolju borbu večeri odradili su Veseli i Konsky, a jedini borac koji je do pobjeda došao prekidom bio je Sergej Laščenko.

Kickboks dio zadarskog FFC eventa obilježila je četvrta pobjeda Igora Jurkovića unutar organizacije, kao i velika pobjeda domaćeg dečka Ante Verunice, koji je odradio sjajan meč protiv favoriziranog Elmira Mehića. Najbolju borbu večeri odradili su Veseli i Konsky, a jedini borac koji je do pobjeda došao prekidom bio je Sergej Laščenko. Donosimo vam rezultate.

Igor Jurković def. Luis Tavares - jednoglasna odluka sudaca

Jurković je u meč ušao samo s jednim clljem - nokautirati. No, unatoč sjajnim serijama, Istarski ratnik ipak nije uspio završiti Tavaresa u prvoj rundi. Momak sa Zelenortskih otoka izgledao je iznenađen i gotovo da nije uputio niti jedan ozbiljan udarac u prve tri minute.

Tavaresovo najjače oružje, brzina, došla je do izražaja u drugoj rundi. Ipak, to je bilo više u defenzivi, budući da je Jurković nije mogao doći do dovoljno preciznih udaraca. Ipak, hrvatski borac je nastavio kontrolirati meč i u ovoj rund, a pred kraj nje imao je i jednu sjajnu seriju u kutu ringa.

Treća runda je bila gotovo ista kao i druga. Gotovo cijelu rundu Jurković je kontrolirao borbu, a kad je krenuo u pravu seriju već je bilo prekasno i Tavaresa je spasio gong. Na kraju, uvjerljiva pobjeda najboljeg hrvatskog poluteškaša

Sergej Laščenko def. Dimitris Delis - nokaut (intervencija kuta), 2. runda (1:40)

Sunaslovna borba donijela je duel teškaša, u koju je iskusni Ukrajinac ušao s čak 20 kilograma više od grčkog borca. Iako se činilo da je prva runda bila pasivna i da nije bilo opasnih udaraca, low kickovi Laščenka ipak su bili vrlo efektni te se nakon prve runde vidjelo da grčki borac ima veliki hematom na desnom butnom mišiću.

Iako je borba mogla biti prekinuta, Grk je ipak ušao u drugu rundu, no Laščenko je bio svjestan ozljede te je pametno ciljao Delisovu ozlijeđenu nogu. Iako se on želio nastaviti boriti, Delisov kut je sredinom runde ipak reagirao te bacanjem ručnika spriječio još težu ozljedu svog borca.

Shkodran Veseli def. Vlado Konsky - jednoglasna odluka sudaca

Najizjednačeniji meč večeri, potencijal Veselog protiv iskustva Konskog i pristup oba borca bez ikakvog respekta. Od samog početka vidjelo se da se Slovak nije uplašio, borba je bila otvorena i visokog ritma, a prva runda je ipak pripala albanskom borcu.

Slovak se budi u drugoj rundi, nekoliko puta vrlo dobro pogađa, Veseli uzvraća, no nekoliko serija za kraj runde su prednost ipak dali Slovaku. Posljednja runda bila je i odlučujuća i oba borca su probali doći do pobjede. Nakon intenzivne tri minute, bez gotovo ijedne stanke, suci su ipak jednoglasno dodijelili pobjedu Veselom, čiji FFC skor sad iznosi 3-0.

Ibrahim El Bouni def. Denis Marjanović - jednoglasna odluka sudaca

Marokanski borac još je jednom dokazao svoj veliki talent protiv Marjanovića, koji je prihvatio borbu tek prije nekoliko dana i odradio ju hrabro i bez suzdržavanja.

Ipak, El Bouni je od prve sekunde borbe radio pametno. Plasirao je dobre kombinacije, a bosanski borac jednostavno nije imao odgovora na njegovu brzinu i promjene ritma. Tako je borba izgledala kroz sve tri runde, a u posljednjoj je došlo i do jednog brojanja Marjanoviću. Suci na kraju zasluženo pobjedu dodjeljuju El Bouniu, iako nije pokazao sve što može, nego je više taktički odradio ovaj meč i izišao iz njega neoštećen.

Ante Verunica def. Elmir Mehić - jednoglasna odluka sudaca

Vrlo dobru prvu rundu, bez previše kalkulacija s obje strane, odradio je Zadranin. Jako je dobro eskivirao pokušaja bosanskog udarača te nekoliko puta pogodio vrlo dobre udarce iz kontre. Verunica je iznenadio kretanjem, koje je bilo puno intenzivnije nego u njegovom osječkom meču protiv Čikotića.

U drugoj rundi je Mehić uspio doći do dobre distance, plasirao nekoliko dobrih udaraca, no oni Verunicini, koji su bili većinom iz kontri, izgledali su efektnije i opasnije. Iako je bosanski borac bio bolji nego prvu rundu, ostao je dojam kako je Verunica i dalje bio u prednosti.

Taktički je vrlo dobro Verunica nastavio i u posljednjoj rundi. Mehić je srljao bez pravog odgovora na kretanje zadarskog teškaša, koji je i dalje nastavio eskivirati i pogađati iz kontre. Mehić je tek pred kraj runde povezao nekoliko udaraca, no vremena za više nije bilo. Verunica dolazi do velike pobjede u svojoj najboljoj i najzrelijoj borbi u karijeri.

Tigran Movsisyan def. Slobodan Kajmakoski - jednoglasna odluka sudaca

Jedan meč u kojem je sudac Kranjčec imao gotovo više posla nego borci. U prvoj rundi gledatelji su mogli vidjeti previše klinča, a premalo borbe i jako je teško bilo i presuditi tko je bio bolji, jer pravih udaraca nije bilo.

No, u drugoj i trećoj rundi je Armenac dokazao da je bolji borac. Makedonac je odavao dojam da nije ni spreman upustiti se u borbu, forsirao je klinč, a nekoliko puta je i uhvatio nogu svog protivnika te ga srušio. U trećoj rundi, nakon nekoliko upozorenja od strane suca Kranjčeca, došlo je i do dva brojanja, no Kajmakoski je izdržao do kraja borbe. Suci su uvjerljivo i zasluženo pobjedu dali Armencu.

>> Emelianenko: MMA nije za žene, one trebaju odgajati djecu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije