Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Inter 2:0

Jurčić: inter nas je razbio u duel igri

Dinamo - Inter
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/17
23.07.2011.
u 19:53

Dinamo je u prvom kolu 20. sezone HNL-a u Maksimiru pobijedio Inter 2:0 pogocima Matea Kovačića (26') i Ante Rukavine (89').

Moglo je kao i prije malo manje od tri mjeseca biti nezgodno u Maksimiru. Da Dinamo nije pobijedio Zaprešićane, tko zna što bi se događalo. Dobro, situacija je u Maksimiru zapravo idilična, nikakvih potresa nema na obzoru. Iako igra sinoć ni približno nije bila idilična. No, nekoliko grešaka Intera bilo je dovoljno da plavi postignu dva pogotka, a slaba završnica Intera razlog je što je Kelavina mreža ostala prazna.

No, po događanjima na terenu moglo je sve biti i drukčije jer Inter se nije branio, dobro je izlazio u napad, a plavi su bili mlaki pa su čak i naljutili svog trenera.

- Rekao sam da mi je ovo važna utakmica, radi otvaranja prvenstva, čuvanja sjajne atmosfere oko kluba i u svlačionici. A sad, osim pobjede i tri boda, sve je ostalo za zaborav s ovog susreta. Vidjelo se što znači pristup utakmici bez obzira na talent igrača. Ako nije pravi, onda momčad izgleda kao danas. No, to ću itekako znati iskoristiti. Pa Inter nas je razbio u duelu, kad imaš krivi pristup, kasniš u duel, a Inter je odlično napadao loptu, izlazio, a razlozi za to leže u mojoj momčadi - nezadovoljan i pokisnuo govorio je Kruno Jurčić.

Bila je to zapravo uspavanka s nekoliko dobrih bljeskova, nekoliko krasnih akcija. Nakon takvih su i pali pogoci. Kod prvog je Kovačić ukrao loptu, Beqiraj produljio do Rukavine koji je nesebično dao Kovačiću da zabije. A sam je Rukavina zabio drugi nakon pete Sammira, u samoj završnici utakmice.

- Neću reći da je Dinamo zasluženo pobijedio, nego da smo mi zasluženo izgubili. Mogli smo izaći iz ovog i bez poraza da nismo napravili greške kakve se ovdje ne smiju raditi. Ovaj put smo prema naprijed bili jači nego na prijašnjim gostovanjima u Maksimiru - kratko je ocijenio Ilija Lončarević.

Dobitak ove utakmice je očiti ljubimac maksimirske publike, Mateo Kovačić. Dečko doista krasno igra i on bi mogao biti najveće pojačanje Dinama bude li dobivao više prilika.

- Četiri igrača koja su ušla ostavila su pozitivan dojam. Kovačić i Rukavina zabili su golove, odlučili utakmicu. Veseli me što je Rukavina zabio, proširuje se krug igrača koji u važnim utakmicama mogu biti igrači oduke - dodao je Jurčić.

Položio je i novi travnjak, pljusak koji je okupao igrače i navijače nije se mogao primjetiti na terenu. Iako to nije bila tako obilna kiša, zasad se čini da drenaža zaslužuje dobru ocjenu na svom prvom ispitu.

ZAGREB - Stadion u Maksimiru. Gledatelja 2000. Vrijeme promjenjivo. Sudac Ante Vučemilović (Osijek) 6.5.

POGOCI: 1:0 - Kovačić (26, Rukavina), 2:0 Rukavina (88, Sammir)

Igrač utakmice: Mateo Kovačić

20. kolo Prve HNL:

Dinamo - Inter 2:0
Slaven Belupo - Zagreb 1:0
Karlovac - Istra 2:1
Lučko - Zadar 1:1
Osijek - Rijeka 1:1
Hajduk - Šibenik 2:1
Cibalia - Split nedjelja, 20 sati
Varaždin - Lokomotiva nedjelja, 20 sati

Ključne riječi

Komentara 32

OB
-obrisani-
23:06 23.07.2011.

ja-ma.... i Helsinki je najvjerovatnije igrao sa rezevnim sastavom........ No sve sto si rekao ,mogao si reci bez onog BUKVA

VE
Velikogoričan56
20:30 23.07.2011.

Bravo Dinamo, bitno je sto prije napraviti bodovnu razliku, a i dati priliku igracima iz drugog plana. Uspjelo je i jedno i drugo.

VE
Velikogoričan56
11:37 24.07.2011.

opet ista prica, uvijek se sprdaju oni koji nikad nisu ni bili na stadionu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije