Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treneri o utakmici

Jurčić: Halilovića sam izvadio jer je napravio puno pogrešaka

Dinamo, Zagreb, HNL (1)
Dalibor Urukalović/Pixsell
05.04.2013.
u 21:24

- Ispostavilo se da smo imali samo iluzije. Ne treba tražiti posebnog razloga jer velika je razlika u kvaliteti

Žestili su se pjesnici na gradskog rivala, najavljivali kako će lavovski ući u bitku protiv Dinama i onda lako pali (0:3). Možda i prelako jer nedostajalo je tu žustrine i voljnog momenta iako će Zagrebov trener Ćiro Blažević na kraju objektivno konstatirati da je prevelika razlika u kvaliteti. Nije ga razočarao ni sudac Ante Vučemilović na kojeg je opalio paljbu prije utakmice.

- Jako sam zadovoljan njegovim učinkom - kazao je Ćiro.

Nakon negledljivog prvog poluvremena, Dinamo je u drugom ubacio u višu razinu i bacio pjesnike u očaj i još neizvjesniju borbu za ostanak u ligi.

- Zadovoljan sam pobjedom. Imali smo konfuzno prvo poluvrijeme. Zagreb se postavio dosta čvrsto i defanzivno. Postajali smo nervozni, a usto nam se i ozlijedili Šime Vrsaljko, a poslije i Arijan Ademi. Ušli smo u prisilne zamjene. Drugo poluvrijeme smo promijenili sustav. Posebno bih pohvalio Husejinovića, Beqiraja i Pamića čiji ulazak nam je donio impuls. Sve ostalo je bila rutina.

Vrsaljko se lakše ozlijedio, ali zanimljivo je to da kod njegove ozljede lopta osam minuta nije izišla iz igre, pa je Dinamo igrao s igračem manje. Vrsaljko je za to vrijeme stajao na suprotnoj strani igrališta i čekao dolazak liječničke ekipe.

Je li Alen Halilović zamijenjen zbog ozljede ili?

- Ma nije. Bila je to promjena taktičke prirode. Napravio je puno neforsiranih pogrešaka što je nekarakteristično za njega. Prešli smo na romb, sustav koji njemu ne odgovara i to je bio razlog što sam ga zamijenio.

Ćiro je kazao:

- Ispostavilo se da smo imali samo iluzije. Ne treba tražiti posebnog razloga jer velika je razlika u kvaliteti.

Je li nedostajalo žustrine?

- Nedostajalo nam je prilike da se nametnemo žustrinom. Morali smo paziti da ne ispadnemo smiješni. Ma nisam ja toliko nezadovoljan, no razočaran sam jer u momčadi imam tri jablana. Bio sam siguran da nam u zraku Dinamo ne može ništa, a zabiju nam gol u presudnom času - kazao je Ćiro i posebno apostrofirao jednog igrača:

- Naravno, ne mogu da ne spomenem jednog velikog igrača. To je Sammir, mi za njega nismo imali nikakvog riješenja. Donio im je prvi gol i igrao se s nama. Startna brzina, ideja... Kad imaš takvog igrača onda je sve puno lakše. Možemo biti ponosni na naše prvo poluvrijeme jer smo mogli povesti. Iz dva prekida smo primili dva pogotka, to se ne smije dogoditi - pojasnio je Ćiro, a ubacio se Jurčić pitanjem:

- Otkada igrate zonu na korneru?

- Oduvijek - odgovorio je Ćiro.

- Kad ste mene vodili nikad nismo igrali zonu. Uvijek smo čovjeka držali - kazao je Jurčić i štrecnuo Ćiru.

- Ma daj, nemoj zajebavat, šta pričaš!? Di ću ja tebi dat da nekog ganjaš.

- Dva dana sam samo vježbao korner na prvu stativu. Dobro smo vas snimili - uporan je bio Jurčić.

- Pa čekaj, zatvorili smo mi prvu stativu, niste nam tako dali gol. Ali eto, dobro da uočavaš takve stvari - nije se dao Ćiro, a rasprava dvojice trenera završila je zagrljajem.

>>>Dinamo pobijedio sa 3:0 i gurnuo Ćiru u još dublji ponor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije