Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polufinale SP-a

Jurčić: Brazil ima igru za Elf, više će im nedostajati Thiago Silva nego Neymar

Referee Carlos Velasco Carballo of Spain shows Brazil's Thiago Silva the yellow card during the 2014 World Cup quarter-finals between Brazil and Colombia at the Castelao arena in Fortaleza July 4, 2014. REUTERS/Marcelo Del Pozo (BRAZIL  - Tags: TPX IMAGES
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
07.07.2014.
u 12:15

Tempiranje: dizali su formu za kraj i zato su tu oni najbolji – Njemačka, Brazil i Argentina

Samo su četiri utakmice do kraja SP-a, 60 ih je iza nas. I možemo zaključiti da smo gledali odlično prvenstvo, puno dobrog nogometa.

– Dojam je jako pozitivan, nogomet se usmjerio na građenje igre, a ne na destrukciju, manje se išlo na rezultat, očito su treneri razmišljali pozitivno, gradili igru. I to je donijelo više zadovoljstva ne samo gledateljima, nego i nogometnoj struci. Naravno da se razmišljalo i o obrani, a to je više došlo do izražaja u ovom eliminacijskom dijelu prvenstva u kojem više nema prava na pogrešku. Iako, i tu se puno gledalo prema naprijed, a ne samo kako se obraniti i doći do rezultata – kaže Kruno Jurčić.

Ostale su još četiri momčadi u igri.

– Bilo je puno reprezentacija koje su nas ugodno iznenadile, koje su odigrale dobre utakmice, ali na kraju ispada da je to ipak bio "labuđi pjev". Opet su tu ostali Brazil, Argentina i Njemačka te Nizozemska, koja se uspjela ubaciti. Očito oni najiskusniji i najbolji idu do kraja, očito su tempirali i formu za završnicu. I Brazil je to pokazao u posljednjoj utakmici – kaže Kruno.

Ključan kriterij suđenja

No, sad ide na Njemačku bez Neymara i Thiaga Silve.

– Možda će čudno zvučati, ali više će im nedostajati Thiago Silva od Neymara. Naime, u prvom dijelu prvenstva Neymar je morao sam rješavati stvari, ali Brazil sad ima igru i moći će bez njega, no Thiago Silva i David Luiz bili su ključne figure Brazila i zato će im kapetan jako nedostajati. Kako volim reprezentacije koje donose nešto novo, onda je jasno da mi Nijemci nisu u vrhu simpatičnosti jer kod njih je najmanje inovacija. Ali, ne treba ih otpisivati. Doduše, ako se bude sudilo kao što je sudio Španjolac u srazu Brazila i Kolumbije, ako se dopusti onakva čvrstina, onda je Brazil u velikoj prednosti, a nemojmo zaboraviti i da je domaćin.

Argentina je još dužna

Jurčić se nada da će sada i Argentina u završnici pokazati veću kvalitetu, da će podići razinu igre.

– Oni su još dužnici, Brazil je podigao tu razinu, Argentina još nije. Velik im je problem što neće imati Di Mariju, on im je izuzetno važan igrač. Iako, favoriti su protiv Nizozemske. Tako da se nekako može očekivati finale Brazil – Argentina i da će Brazil biti prvak. To je za očekivati, ali nemojmo ipak otpisati Nijemce i iznenađenja koja nosi nogomet.

Svojim je izmjenama sve oduševio Van Gaal.

– Dovoljno je pogledati Van Gaalov životopis i sve je jasno. No, ne bih toliko potencirao izmjene, to donosi dva-tri posto trenerskog učinka. Nije ubacio bilo koga, nego Huntelaara, a vratara je zamijenio jer nije obranio 16 posljednjih jedanaesteraca. No, Van Gaal je veliki trener jer zna mogućnosti svojih igrača, poznaje ih do detalja i zna što od koga može dobiti – kazao je Jurčić i o SP-u zaključio:

– Naša nogometna struka treba analizirati trendove koje smo vidjeli na SP-u. Pokazalo se da je vezna linija srce momčadi. No, ti vezni igrači ne samo da su veliki znalci, nego je riječ o igračima velike fizičke moći. Pa odlični Nizozemci nisu mogli primati loptu zbog moći i vezne linije Kostarike, a takvi su bili i Kolumbijci, Urugvajci...

A kod nas je trend stvaranja "svilenih" veznih igrača, finih tehničara, igrača poteza. Jer, takve je lakše prodati.

>>Protiv Meksika je uveo Huntelaara u 76., a protiv Kostarike Krula u 120.

>>Agüero će biti spreman za Nizozemsku, a Di Maria za eventualno finale

Komentara 5

AG
Agricola
15:34 07.07.2014.

Čekajte malo, ovaj tip je bio trener najsnažnijeg kluba u državi i to u više navrata? Najprije, ovo da će Brazilu više nedostajati Silva nego Neymar je prepisao od Mourinha (ja sam to rekao isti dan kad i Mourinho, samo nešto ranije) ali ne zna elaborirati tu tvrdnju, a kako će i znati kad prepisuje. Drugo, ovakvu izjavu, da je "kod Njemaca najmanje inovacija" može dati samo čovjek koji nema blagog pojma o nogometu, i kojem definitivno ništa nije jasno. Obećavam da više nikad neću napadati takozvane male ljude zbog njihove krive percepcije nogometne igre, jer ako vi imate takvog običnog čovjeka koji gleda i sluša televiziju, pa mu Balog kaže kako Nizozemci ne igraji gotovo nikad 3-4-3 pa imate Dragu Čosića koji kaže da Nizozemci igraju 3-5-2, pa imate ovakvog kao Jurčić koji kaže da Njemci ne uvode inovacije, pa na kraju imate takvog "majstora" kao što je Štimac koji je nakon četvrtfinala prognozirao da će u polufinalu igrati Nizozemska, Belgija, Kolumbija i Francuska, onda nije ni čudo da ni taj običan mali čovjek koji to sve gleda i sluša ne zna ništa o nogometu. S tim u svezi opet moram pohvaliti našeigrače koji su predivni momci, odlični igrači i vrhunski noogmetaši, jer kad uzmemo jednog Luku Modrića i kad vidimo iz kakve se on baruštine uspio izvući i dospjeti u ruke pravih znalaca kao što su Redknapp, Mourinho ili Ancelotti, to je za divljenje, to je za svaku pohvalu. Kad se vidi tko nam radi u nogometu i oko nogometa, mi još imamo i odlične rezultate, ali tu uvijek ostaje žal, jer da nam nogomet vode pravi ljudi kojima ne bi padale na pamet ovakve antinogometne gluposti i totalne besmislice, pa tko bi nam stao na kraj?

ZA
zagorjedotokia
20:09 07.07.2014.

Očekivao sam da se oglasi stručnjak, marka, trener bez posla godinama. Nitko ga ne želi, a on prepisuje izhave od velikog Special1. Kljuno, sjedi, jedinica ko kuća!

Avatar EU afrodita
EU afrodita
23:44 07.07.2014.

ehh i ja bi volila da se ostvari ono što ovaj Jurčić prognozira, Brasil i Argentina u finalu...Nijemci imaju odlično organiziran kolektiv i svaka im čast u tome...a Brasil danas nije ono što je nekad bio, ali čak i ovakav, bez velikih šampiona je i dalje prepoznatljiv po svojoj tipičnoj lakoći igre...dok Nijemci iako perfektni u svemu ostavljaju dojam da se muče na terenu...zato ću navijati za Brasil,jer nogomet je ipak zabava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije