Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljen popis

Dvojica igrača Dinama dobila poziv za Copa Americu!

Anglelo Henriquez
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
12.05.2015.
u 08:36

Jorge Sampaoli, izbornik Čilea, očito dobro prati svoje igrače pa je tako na popis uvrstio i dvojicu iz HNL-a

Izbornici reprezentacija koje se natječu na ovogodišnjoj Copa Americi sinoć su objavili preliminarne popise igrača. Na njima se nalazi 30 igrača, a 1. lipnja rok je za objavu konačnog popisa putnika. 

Jorge Sampaoli, izbornik Čilea, očito dobro prati svoje igrače pa je tako na popis uvrstio i dvojicu iz HNL-a, dinamovce Juniora Fernandesa i Angela Henriqueza. Na spomenutom dvojcu je sada da mu se nametne za konačni popis, a u napadu su im konkurencija Vargas (QPR), Pinilla (Atalanta), Sanchez (Arsenal) i González (Universidad Católica).

– Velika je čast biti dio takve reprezentacije na velikom natjecanju i bilo bi nam drago zbog Angela kada bi bio tamo. Sreća u "nesreći" je što će tamo biti u trenažnom procesu i neće doći nespreman, ali naravno da bi bilo bolje da se uigrava s nama. Ipak, nije to samo naš problem nego situacija koju imaju brojni klubovi – rekao je nedavno trener Dinama Zoran Mamić kada se dalo naslutiti da bi Henriquez mogao biti pozvan.

On ima pet nastupa za Čile, a postigao je 12 golova, dok je Fernandes skupio devet nastupa. Nastup na Copa Americi, koja počinje 11. lipnja, bio bi im najveći uspjeh u reprezentativnoj karijeri.

>>Mamić: Bila bi velika čast da Henriquez igra za Čile na Copa Americi

Popis Čilea:

Vratari: Claudio Bravo (Barcelona), Paulo Garcés (Colo Colo), Johnny Herrera (Universidad de Chile).

Braniči: Miiko Albornoz (Hannover), Juan Cornejo (Audax Italiano), Jean Beausejour (Colo Colo), José Pedro Fuenzalida (Boca Juniors), Mauricio Isla (Queens Park Rangers), Gary Medel (Inter), Gonzalo Jara (Mainz-), Eugenio Mena (Cruzeiro), José Rojas (Universidad de Chile).

Veznjaci: Marco Medel (Santiago Wanderers), Charles Aránguiz (Internacional), Fernando Meneses (Veracruz), Carlos Carmona (Atalanta), Marcelo Díaz (HSV), Matías Fernández (Fiorentina), Edson Puch (Huracán), Felipe Gutiérrez (Twente), Rodrigo Millar (Atlas), David Pizarro (Fiorentina), Jorge Valdivia (Palmeiras), Arturo Vidal (Juventus).

Napadači: Alexis Sánchez (Arsenal), Eduardo Vargas (Queens Park Rangers), Mauricio Pinilla (Atalanta), Mark González (Universidad Católica), Angelo Henríquez, Junior Fernandes (Dinamo Zagreb). 

Komentara 5

Avatar Titanov sin
Titanov sin
09:10 12.05.2015.

Vidi ti ovo , Dinamo ima najlošije strance na svijetu a sad su se našli na popisu reprezentacije . Nema veze , igrat će se i neka Copa Talibana i bit će nekoliko igrača hajduka na popisu .

Avatar Bakunin
Bakunin
12:40 12.05.2015.

EUJanez..komentar odličan i posve u skladu s inteligencijom Slovenca!!

Avatar Pravi Hrvat
Pravi Hrvat
11:48 12.05.2015.

Dvojica igrača Dinama dobila poziv za Copa Americu ali nije sve gotovo i treba dečke iznuđivati, pretjerivati i maltretirati da postanu instant hrvatine i zaigraju uz ostale brojne uvožene za HR repku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije