Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELITNA RUNDA FUTSAL KUPA

Junaci ‘Kutije’ protiv milijunaša za Final four Lige prvaka!

Nacional
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
25.11.2016.
u 08:59

– Znali smo da protiv Araza moramo igrati strpljivo, da moramo čekati svoju priliku pa makar ona došla u posljednjim minutama

Malonogometaši Nacionala prvi su hrvatski klub koji je došao na prag ulaska na završni turnir Futsal Uefa Cupa. Da bi hrvatski prvak došao među četiri, morat će proći prepreku zvanu – aktualni europski prvak, Ugra. Naime, upravo će ove dvije momčadi u dvorani II zagrebačkog Sportskog doma u subotu odlučivati o prvaku skupine.

Nećemo sad o “Kutiji šibica”

Nacional je do pozicije da se bori za prvo mjesto u skupini došao nakon pobjede nad prvakom Azerbajdžana, Arazom (2:1), što je bila ključna pobjeda. Tihomir Novak bio je dvostruki strijelac protiv momčadi koja je dvaput igrala na Final Fouru, 2010. i 2014. godine, ali nikad u velikom finalu. Uvijek su ispadali u polufinalu.

– Znali smo da protiv Araza moramo igrati strpljivo, da moramo čekati svoju priliku pa makar ona došla u posljednjim minutama. Odigrali smo jako dobro, vrlo pametno u obrani, taktički superdisciplinirano. Stvorili smo puno prilika i sam sam ih dosta promašio, ali vratilo nam se jer smo sto posto bili glavama u utakmici. Spasio nas je naš kapetan koji je pogocima prelomio susret. Zasad smo ostvarili naš plan i idemo dalje – rekao je Franco Jelovčić, igrač Nacionala.

Jasno, junak susreta bio je Tihomir Novak. Koliko je samo dobrih utakmica Tihomir odigrao u dvorani II Sportskog doma. Naravno, mislimo na one finalne na najjačem hrvatskom malonogometnom turniru Kutija šibica. Tihomir je kao igrač četiri puta osvajao Kutiju šibica, i to s četiri različite momčadi – Riva grupa (2004.), Agrokor (2006.), GPV Elkro Gospić (2011.) i Doberman (2015.).

– Nećemo sad o Kutiji šibica. Idemo prvo pokušati svladali Ugru – rekao je Novak koji će ove sezone na Kutiji igrati za branitelja naslova Doberman koji će voditi s klupe Kujtim Morina. Njegov brat Korab pak igrat će na Kutiji za Nacional koji će pokušati do trećeg naslova.

– Naravno da želim bratu da ode na Final Four Kupa prvaka. Bio bi to povijesni uspjeh hrvatskog futsala – istaknuo je Korab.

Španjolcima sedam naslova

Kup prvaka u Futsalu igra se od 2001. godine. Najviše uspjeha imali su španjolski klubovi koji zasad imaju sedam naslova. Slijede ruski (tri) klubovi, dok je Kairat donio dva naslova za Kazahstan.

– Velik novac vrti se u Rusiji, Azerbajdžanu i Kazahstanu i tamo uglavnom odlaze najbolji igrači futsala iz Brazila i Portugala. Mi si pak možemo priuštiti barem najbolje Slovence Mordeja i Čujeca – istaknuo je Morina.

Uz Kujtima još je jedan hrvatski trener u lovu na Final Four – Robert Grdović. On sjedi na klupi Brezja iz Maribora. Slovenski prvak u prvom je nastupu nadigrao srpski Ekonomac (6:2).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije