Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Jug CO jednom nogom na Final Fouru

VK Jug
Zvonimir Pandža
27.03.2010.
u 13:34

Vaterpolisti Juga CO učinili su veliki korak prema Final Fouru Eurolige. U prvoj četvrtfinalnoj utakmici dubrovački su vaterpolisti pobjedili Barcelonetu 9:7 i tako sebi olakšali posao u uzvratu koji se igra u Dubrovniku 14. travnja.

Mogli su se Jugaši iz Španjolske vratiti i s većom prednosti, ali u drugom dijelu utakmice pala je koncetracija u igri s igračem više. S druge strane obrana je djelovala odlično predvođena sjajnim Franom Vićanom koji je zabilježio 15 obrana.

 - Znamo što možemo očekivati od Frana i on je uvijek naša snaga. Doduše, ovaj put smo kolektivno oidigrali odličnu obranu i onda je i njemu bio olakšan posao. Bez obzira na ovu prednost ja sam i dalje oprezan jer je Barceloneta dokazala da u gostima mogu pobjediti svakoga, počevši od Mladosti pa do Jadrana iz Herceg Novog - oprezan je trener Juga Elvis Fatović iako je svjestan da je učinjen veliki korak prema Napulju.

- Igrali smo dobro, možda mogli pobjediti i s više razlike, ali na kraju je i ovako dobro - kaže Fatović čiji su igrači uspjeli neutralizirati kontranapade, glavno oružje Barcelonete.

Pokrivali su dubrovački vaterpolisti svaki pokušaj kontre, a u napadu se igralo strpljivo, čekajući sidrune Dobuda i Semana koji su zadavali velike probleme španjolskim braničima. Još da se realizacija igrača više nastavila kao što je bila u prvoj četvrtini, kada je Jug iskoristio sve četiri takve šanse, povratak u Dubrovnik bi bio još veseliji. No, i ovako je Jug jednom nogom na Final Fouru, među četiri najbolje europske momčadi.

BARCELONETA - JUG CO 7:9 (3:5, 2:3, 2:1, 0:0)
Barcelona, plivalište Barceloneta, gledatelja 700
Suci: Kiszelly (Mađarska) i Koganov (Azerbejdžan)
BARCELONETA: Lopez (8 obrana), Whalan 1, Martin, Mann, Espanol 2, Minguell 1, Ivović, Delgado, Valles, Perrone 2, Roca, Garcia 1, Fandos
JUG CO: Vićan (15 obrana), Vranješ 1, Bošković 2, S.Sukno 2, Joković, Seman 1, Marković, Bušlje 1, I.Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović 1, Nižić
IGRAČ VIŠE: Barceloneta 5/13, Jug CO 5/12
PETERCI: Barceloneta 1/1, Jug CO -
TRI OSOBNE POGREŠKE: Mann 13', Obradović 14'

Ključne riječi

Komentara 1

ZU
zuba
14:15 27.03.2010.

jaoooo...koji poklon na kladi!!!Uuhh....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije