Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO JOZIĆ Jesu li Argentinci pojačanja za Dinamo?

Jozić: Gauči su ratnici, Calello će uspjeti

20.12.2008.
u 10:08

Da je Dinamo ove zime angažirao Stipu Pletikosu, dobio bi efikasnijega igrača od 2,2 milijuna eura plaćenoga Argentinca Adriana Calella. Vratar Stipe je, podsjećamo, nekada nepogrešivo pucao s bijele točke, dok Adrian, vezist-znalac, u 51 nastupu za Independiente nije zabio niti jedan jedini gol. Nevjerojatno da mu se baš nijednom nije posrećilo, jer opisan je kao mješavina Pokrivača i Vukojevića, a riječ je o igračima koji su se u Dinamu nazabijali.

Nije bio na SP-u
Slično kao svojedobno za Andersona, i za Calella se priča da je prošao sve nacionalne selekcije, te da su ga pratili brojni talijanski klubovi. Pratili i odustali, bit će, jer najbolji i najatraktivniji mladi Argentinci (do 20) bili su prošle godine na SP-u (predvođeni Agüerom), a Calello je to natjecanje gledao iz naslonjača. Nije onda ni čudno što se objesio oko vrata spasiteljima iz Zagreba Mamićima. Dinamo je za njega madridski Real!

Je li Dinamo pretjerao s Južnoamerikancima i radi li se doista o igraču koji će oplemeniti igru modrih?

- Calello je sigurno dobar igrač, ali trebat će mu vremena za prilagodbu jer u Južnoj Americi radi se i živi sasvim drugačije - kaže stručnjak za latinskoamerički nogomet Mirko Jozić i dodaje:

- Od Calella, stoga, za početak ne treba očekivati čuda, jer i mnogim poznatim igračima događale su se krize kad su došli u Europu: Ronaldu, Ronaldinhu, Diegu... A postali su reprezentativci tek kad su došli u Europu.

Ibanezovim putem
Jozić kaže kako su Argentinci i Paragvajci, ratnici po mentalitetu, najsličniji Europljanima i njihova adaptacija obično ne traje dugo.

- Pogledajte Ibaneza. Tipičan Argentinac, pun dinamike, krvi, nimalo se ne štedi. U Dinamo je došao kao nepoznat igrač, a sada ga je Europa upoznala i vrijednost mu je udvostručena. Za Dinamo bi bilo sjajno kada bi Calello krenuo Ibanezovim putem - zaključio je Mirko Jozić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije