Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odjeci kraha

Jozakova procjena mladih hrvatskih igrača je grozna

Romeo Jozak
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
03.04.2015.
u 10:30

Špaco: Apsurdno je da osoba poput Jozaka neprimjernom dijagnozom sječe te talente

Javno "pranje glava" koje je tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak priredio reprezentaciji igrača do 19 godina nije moglo proći nezapaženo. Jozak je opleo po generaciji u koju se hrvatski nogomet kleo. Sjećamo se dana kada je na klupi bio Ivan Gudelj, deseci skauta pratili su naše mlade dragulje.

Od tih mladića, na završnom kvalifikacijskom turniru u Austriji, na kojem su naši ostali bez pobjede, nedostajao je Alen Halilović. Ostali su, poput Bašića, Mamića, Roguljića, Murića... bili tu. Još su im priključeni Dinamov brilijant Ante Ćorić te Hajdukovi dragulji Andrija Balić i Nikola Vlašić.

Rezultat je izostao i Jozak je krenuo u ofenzivu sličnu onoj kao kada je smijenio Ivana Gudelja. Istina, kazao je da pozicija sadašnjeg izbornika Ferde Milina nije upitna.

Ti su dečki kvalitetni

A kako je sve to vidio Splitov trener Zoran Vulić kojeg je Milin naslijedio na klupi te mlade reprezentacije?

– To je kvalitetna reprezentacija i to je prava istina. Jedna od najkvalitetnijih hrvatskih selekcija posljednjih godina. A to će se vidjeti vrlo brzo kada ti igrači dogovore transfere. Dva puta pobijedili smo Engleze u Engleskoj, znači da imamo "težinu", pobijedili smo i Talijane u Italiji... A takve rezultate teško će postići bilo koja reprezentacija. Pa za te momke otima se cijela Europa, a neće se otimati za nekarakterne igrače. Ne možete reći da Ćorić ili Šunjić nisu karakterni igrači. Dogodio se taj trenutak, ne treba sada po njima drvljem i kamenjem. Je li u pitanju slaba forma ili nešto drugo, treba biti obziran prema njima i sve dobro proanalizirati. U odnosu na moje vrijeme, nije bilo Benkovića, Malokua i Brodića, no neću ulaziti u to zašto ih nije bilo u reprezentaciji, svaki izbornik sam bira igrače – kazao je Vulić.

Čelnik ne smije tako

Bivši je izbornik u svom istupu bio vrlo pažljiv, ali je rekao sve. Prekaljeni Stanko Poklepović, uvijek bez dlake na jeziku, bio je oštar prema Jozaku. Poklepović u toj selekciji ima prvotimce Balića, Vlašića i Bašića, tu je i vratar Ivo Grbić koji bi, bude li se poštovao dogovor struke u Hajduku, trebao debitirati za prvu momčad protiv Splita, jer je Lovre Kalinić ozlijeđen.

– Jozakova dijagnoza nije ni ispravna ni primjerena. Zamjeram mu takav istup kao čelnom čovjeku struke. Što je to karakter, kakve veze ima s igrom... To je grozna procjena, a još je gori takav način komuniciranja. Takav istup ne smije se čuti od čovjeka koji je na čelu struke. Imamo igrače i reprezentaciju za blistavu budućnost, a ako nešto nije bilo kako treba, to treba riješiti unutar kuće. Apsurdno je da osoba poput Jozaka neprimjerenom dijagnozom sječe te talente. Najblaže rečeno, pogriješio je – zaključio je Stanko Poklepović.

>>Jozak: Samo dva ili tri naša klinca imaju karakter i hrabrost

Komentara 19

VU
vupora8
11:12 03.04.2015.

Neznam kako karakter nije vazan??

MA
MagnusJohnson
13:14 03.04.2015.

"Što je to karakter, kakve veze ima s igrom" E moj Poklepoviću....hahahaha......stvarno si ispao smiješan ovom izjavom....

SE
senior
14:18 03.04.2015.

Stanko Poklepović Špaco u nogometu je kao igrač i kao trener više od šezdeset /60/ godina i uspio je osvojiti jedan /1/ kup. Radi se o "velikom" trenerskom magu čije nogometne savjete treba posebno cijeniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije