Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi šef mladih

Jozak: Lončarević je moja produljena ruka

08.10.2014., Zagreb -  Lucko, stadion NK Lucko,2. HNL utakmica izmedju NK Lucko -  HNK Gorica. Trener Gorice, Ilija Loncarevic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
01.12.2014.
u 08:10

Lončarević je na klupi prvoligaških klubova vodio 361 utakmicu. U Savezu će biti nadređen izbornicima mladih, Gračanu i Vuliću

Hrvatski nogometni savez bogatiji je za još jednoga stručnoga "oldtimera", 70-godišnjega Iliju Lončarevića, donedavno trenera drugoligaša Gorice, od 1. prosinca ustoličenoga za asistenta tehničkog koordinatora za mlađe dobne kategorije. Postavio ga je njegov nekadašnji učenik, direktor svih reprezentacija Romeo Jozak.

– Ilija je dobio ugovor na tri godine. On je institucija hrvatskoga nogometa, čije će bogato iskustvo, posebno u radu s mlađim kategorijama, biti od velike koristi mladim trenerima. Lončarević će biti moja produljena ruka, jer je moje područje djelovanja golemo i fizički ne mogu stizati na sve akcije. On će biti učitelj i korektiv u svim mlađim selekcijama, od U-15 do U-21 – naglasio je Jozak, koji je nekada Iliji asistirao u reprezentaciji Libije i Osijeku.

Još jedan Dinamov kadar u Savezu? – pitamo Jozaka.

– Pri odabiru suradnika ne gledam je li netko bijeli, plavi, zeleni... Kada dođem na sastanak Stručne komisije, osvrnem se oko sebe i vidim Zorislava Srebrića, Ivu Šuška, Martina Novoselca, Ivana Bedija, sada još i Iliju Lončarevića. Možemo samo zahvaliti Bogu da na okupu imamo takav skup trenerskih legendi, od kojih možemo toliko toga naučiti – zaključio je Jozak.

>>Ilija Lončarević zbog bolje ponude ostavio Goricu na cjedilu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije