Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar u Splitu

Jovanović: Zakon o sportu nije pisan specijalno za nekoga

jovanovic (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/3
19.05.2012.
u 17:47

- Pisan je da bi se spriječio svaki sukob interesa i da bi se iz sporta uklonili svi oni koji koriste sport i sportaše da bi profitirali na njihov račun i na njihovu štetu - istaknuo je Jovanović

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je Split, nakon što je jučer predstavio novi Zakon o sportu. I odmah se unaprijed potrudio demantirati zle jezike.

- Zakon o sportu nije zakon koji je imao nečije lice kad smo ga pisali. Pisan je da bi se spriječio svaki sukob interesa i da bi se iz sporta uklonili svi oni koji koriste sport i sportaše da bi profitirali na njihov račun i na njihovu štetu - istaknuo je Jovanović koji se dotaknuo i neizbježne teme Hajduka i novog kredita za koji klub s Poljuda očekuje da mu Grad Split bude jamac.

- Ljudi koji odlučuju o kreditu izabrani su od strane građana Splita i sigurno je kako će svaka donesena odluka biti pravno utemeljena. A Hajduk... Pa zna se što on znači za Split i hrvatski nogomet i ja pozdravljam svaku inicijativu koja ide u smjeru da se Hajduk spasi. Naravno, očekujem od buduće uprave, ne samo Hajduka, nego i svih sportskih klubova, da budu puno odgovornije i troše onoliko koliko imaju - naglasio je ministar koji je u Split došao kako bi sudjelovao i na rekreativnom turniru "Turnir o'balot".

Susreo se i s predsjednikom Hajdukove uprave Hrvojem Malešom, koji nije bio tako rječit na temu kredita.

- Nismo ovdje zbog toga, nego da pozdravimo jedan drugi projekt. Ne bih o tome, hvala - kratko je odgovorio Maleš.

Inače, "Turnir o'balot" održan je u povodu 100 dana do početka Paraolimpijskih igara u Londonu.

Komentara 3

IM
immortella
18:23 19.05.2012.

lijepo napišite minstar sporta i to je to. kakve on ima veze s obrazovanjem i znanosti? nikakve.

ST
stefj
18:24 19.05.2012.

He, he, probajte zakon o sportu prepisati na politiku... Rijetko koji ministar bi mogao ostati na svome mjestu, a da ne pričamo o premijeru ili potpredsjedniku...

PI
piranha
09:21 20.05.2012.

Impresioniran sam intimnošću Žike Jovanovića i Skansija,ne vjerujem da je to što se priča da su p....i.Ineča Žika je došao glave Štimca,Mamića i Sinovčića.Štico i Reno ga hvalili pa se dogodi da srbin doista čisti Hrvatsku nogometnu močvaru.Vas tri kriminalca što ste tražili to ste i dobili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije