Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u karlovcu

Jovanović: Sportska inspekcija nadzirat će one koji nanose štetu

željko jovanović
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
10.04.2012.
u 17:20

– Kroz sportsku inspekciju ministarstvo će naći načina da spriječi štete koje sportu nanose pojedini savezi i klubovi – najavio je to ministar Jovanović

– U Zakonu o sportu promijenit će se prvi članak, koji kaže da je sport dragovoljna aktivnost. Umjesto toga stajat će da je sport aktivnost od posebnog državnog interesa. Kroz sportsku inspekciju ministarstvo će naći načina da spriječi štete koje sportu nanose pojedini savezi i klubovi – najavio je to ministar znanosti, obrazovanja i športa Željko Jovanović u Karlovcu.

S Rukometnom školom potpisao je u utorak sporazum o pokroviteljstvu 12. Prvenstva u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2001. i 2002. godine, koje će se održati u Karlovcu 15. i 22. travnja.

– Karlovačka rukometna škola odličan je primjer masovnosti. Uključeno je oko 500 djece, s kojima radi 18 trenera, pa će se iz te masovnosti pojaviti i neki vrhunski sportaši. To je primjer koji trebaju slijediti i ostali savezi, košarkaški, odbojkaški... Ministarstvo će podržati svaki ovakav primjer dobre prakse u sportu, bez obzira o kojem savezu bila riječ – rekao je ministar Jovanović.

Nije želio komentirati "slučaj vjeronauk", ali je dodao da su vrhunski sportaši, uz osvojenu medalju, zaslužili i jednokratnu nagradu. Međutim, to će im biti i obveza da budu aktivni sudionici i rade s mladima, primjerice u karlovačkoj Rukometnoj školi.

Komentara 16

VK
vječni krojf
17:29 10.04.2012.

Gospodine Jovanovicu zasto se ne izjasnite.Ti savezi i klubovi za vas su HNS i klub Dinamo.Vi ste jedan veliki osvetnik koji je iskoristio polozaj ministra da bi ostvario tu misao.Necete vi dugo na ovoj funkciji jer ne brinete o aktualnim problemima nego samo osvete.

ST
sttipe
17:29 10.04.2012.

je..mi ga plaćamo a arena sport,ili max tv, nam prodaje gledanje?? od sporta je od posebnog državnog interesa samo to da triba svaku javnu kunu iz njega izvadit!!!našu kunu,nedamo!!! vrhunskom sportu gradovi ili država eventualno može pružit stadion,ili dvoranu,i najviše,vodu..jer nje još ima i nije skupa ako se skinu nameti..

MI
mikimali
14:57 11.04.2012.

dajte odj...te s tim nacionalističkim \'\'komentarima\'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije