Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj svastika

Jovanović: Hrvatska treba biti strogo kažnjena, ali ne izbacivanjem s Eura!

Zoran Milanović, Željko Jovanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
20.07.2015.
u 19:39

– Osobno me veseli da su se neke znanstveno-fantastične priče pokazale potpuno netočnim. Išlo se tako daleko da su neki u jednom trenutku čak optužili ministre Miljanića i Ostojića da su zajedno crtali tu svastiku

Hrvatski nogometni savez u iščekivanju je kazne za svastiku koja se pojavila na travnjaku Poljuda tijekom utakmice protiv Italije. Disciplinska komisija Uefe zasjeda u četvrtak 23. srpnja, a nakon toga bit će poznato na koji način će HNS biti kažnjen.

A iako je od incidenta prošlo više od mjesec dana, krivci još uvijek nisu pronađeni. Nedavno je objavljena snimka osoba za koje se sumnja da su počinili to (ne)djelo, ali je vidljivost loša. Ipak, bivši ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović zadovoljan je kako istraga napreduje.

– Osobno me veseli da su se neke znanstveno-fantastične priče pokazale potpuno netočnim. Išlo se tako daleko da su neki u jednom trenutku čak optužili ministre Miljanića i Ostojića da su zajedno crtali tu svastiku. To je djelo nekoliko huligana koji će biti primjereno kažnjeni – rekao je Jovanović pa se osvrnuo na potez premijera Milanovića koji je uputio pismo predsjedniku Uefe Michelu Platiniju.

Premijer se pokazao kad dobar državnik. U pismu Platiniju Milanović je upozorio da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu, da ovakvi ekscesi nisu nešto što je karakteristika hrvatskog društva te da se borimo protiv fašizma i ustaštva, za razliku od nekih koji smatraju da pjesma "Za dom spremni" stvara veličanstvenu atmosferu, od nekih koji su se klanjali na grobu Paveliću, koji su pod tepih gurali krizu u HNS-u.

Na kraju je rekao i kakvu kaznu očekuje.

– Kazna treba biti stroga i pravedna, ali ne takva da izbaci hrvatsku nogometnu reprezentaciju s Europskog prvenstva jer to nisu zaslužili ni reprezentacija, ni njezini obožavatelji, ni građani koji su opredijeljeni kao antifašisti i koji žele da Hrvatska bude prepoznata po uspjesima reprezentacije na sportskom planu, a ne po ekscesima male skupine ljudi – rekao je Jovanović.

>>Policija objavila snimku osoba za koje se sumnja da su nacrtali svastiku na Poljudu

>>Žestoke kazne Hrvatskoj i BiH bit će opomena i drugima

Komentara 90

NA
NaDiMaK_
19:52 20.07.2015.

Jovanče, idi topi mast, il' tako nešto.

BA
balance
20:02 20.07.2015.

Bivši propali ministar i dizač utega odslušao na Marakani 'ubij Hrvata da Šiptar nema brata' iz 50 000 grla i to mu je bilo milo za uši.Idi k'vragu.

MA
mamunamegalo
19:51 20.07.2015.

fuj Jovo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije